Este alertă în sudul litralului din cauza curenților puternici și a vântului. Salvamarii au arborat steagul roșu miercuri (26 iunie), care interzice scăldatul, însă turiștii l-au ignorat.


Un copil a fost scos la suprafață de salvamari, în Eforie Nord, miercuri dimineață. Deși scăldatul a fost interzis pe litoral, turiștii nu au ținut cont de aceste avertismente. Un turist cu un copil în brațe a devenit agresiv atunci când i s-a spus să iasă din marea agitată.

„Un turist a fost fluierat de salvamar, era trecut de geamandură cu un copil mic în braţe. După ce a venit la mal, salvamarul i-a explicat: «Domnule, poţi să rămâi fără copil, poate să îl ia valul» şi în acel moment l-a lovit cu piciorul în stomac pe salvamar”, a povestit Gelu Vătămănescu, șeful Salvamarilor din Eforie, pentru Digi24Meteorologii au anunțat că vântul va sufla cu putere și în zilele următoare. Cel mai probabil, salvamarii vor arbora, din nou, steagul roșu. 

250 de oameni salvați de la înec în doar trei săptămâni

Peste 50.000 de turiști au luat cu asalt stațiunile de la mare, iar numărul intervențiilor a depășit orice record. Doar în Mamaia și în Constanța, peste 250 de oameni au fost salvați de la înec în numai trei săptămâni. Cei mai mulți dintre aceștia au fost copii. Salvamarii susțin că mai mult de jumătate dintre cazurile de înec au loc în apropierea părinților, care nu își dau seama că cei mici sunt în pericol. 

 

Loading...