«A fost cel mai sărac Paşte!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Românii s-au bucurat de Sărbători fiecare cum a putut. Unii au spart sute de euro pe minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, în timp ce alţii au făcut eforturi deosebite pentru a avea ouă roşii pe masa de Paşte.

"Vai de capul nostru! A fost cel mai sărac Paşte din viaţa mea!", ne-a spus şoptit, parcă ruşinată, Fănica N., din Capitală. Apoi, ne explică.

„Am avut la dispoziţie aproape 300 de lei, pentru toată familia. Nu ne-am permis miel sau grătare cu mici. Am avut o găinuşă de la ţară, din care am făcut o fripturică şi drob de pasăre. Am făcut şi câteva sarmale şi, cu asta, gata banii. Este din ce în ce mai greu să trăieşti", ne-a spus tristă bucureşteanca. Tot atâţi bani a avut şi Gheorghe, pe care ieri l-am găsit muncind din greu.

„A fost bine, atât cât se poate. Am avut vreo 300 de lei, din care am cumpărat puţin din toate. Vreţi să ştiţi care e secretul? Vă spun eu: contează cu cine petreci, nu ce e pe masă", ne-a spus optimist Gheorghe.

Şi producătorii se plâng. „Anul acesta, vânzările au fost foarte slabe, comparativ cu anul trecut. Şi cantitativ şi ca valoare s-a cumpărat mai puţin", ne-a declarat Sorin Minea, preşedintele Romalimenta.

De aşteptat, dacă ne uităm că preţurile au explodat în preajma Sărbătorilor. Legumele, zarzavaturile şi chiar fructele, toate s-au scumpit. Dacă un kilogram de castraveţi costa săptămâna trecută 6 lei în piaţa Gorjului din Capitală, vineri, înainte de Paşte, preţul a sărit lejer la 8 lei/kilogram.

„S-au mai scumpit roşiile, de la 7 lei/kilogram la 10 lei/kilogram, mărarul, de la 50 de bani a ajuns un leu....S-au scumpit toate. Aşa e de Paşte", ne-a spus Răzvan (24 de ani), un pieţar din sectorul 6 al Capitalei.

Marile magazine şi producătorii au estimat că s-au cheltuit în perioada de Paşte circa 730 de milioane de lei. Potrivit acestora, s-au cumpărat aproximativ 8 milioane de cozonaci, 50 de milioane de ouă şi circa 3 milioane de miei.

Daniela Ion, 40 ani, funcţionar: „Anul acesta nu am avut miel. A fost mai greu. Toate sunt scumpe şi am cheltuit aproape 600 de lei pentru toată familia. Nu am mai avut bani să ieşim la un grătar sau la munte."

simeon stalpnicul png

Ion C., 50 ani, electrician: „Ne-am strâns mai multe familii, iar partea mea a fost 350 de lei. Am luat o jumătate de miel, aşa ca să nu zicem că nu avem. Am făcut şi un grătărel. Am petrecut cu ce am avut."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net