Fostul decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii "Ovidius" din Constanţa Gheorghe Ţarălungă a fost condamnat, miercuri, 8 ianuarie, la opt ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanţei este definitivă.


Curtea de Apel Constanţa s-a pronunţat, miercuri,  8 ianuarie, în dosarul în care Gheorghe Ţarălungă a fost judecat pentru luare de mită în formă continuată, scrie adevarul.ro.

Decan la Universitatea "Ovidius" va face 8 ani de pușcărie

Conform procurorilor DNA - Serviciul Teritorial Constanţa, în ianuarie 2015, inculpatul Gheorghe Ţarălungă, în calitate de profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii "Ovidius" Constanţa, "a primit de la zece studenţi sume cuprinse între 200 şi 600 de euro, pentru a-i promova, în condiţii nelegale, la diferite examene".

La sfârşitul aceleiaşi luni, "pentru acelaşi motiv, inculpatul Faloutsos Evangelos i-a oferit inculpatului Ţarălungă Gheorghe suma de 200 de euro", potrivit anchetatorilor, fiind totodată organizată acţiunea de prindere în flagrant. 

Magistraţii au decis condamnarea fostului decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii "Ovidius" la opt ani de închisoare.

De asemenea, instanţa i-a interzis lui Gheorghe Ţarălungă să profeseze ca şi cadru didactic pe o perioadă de cinci ani, scrie adevarul.ro. 

Citește și:

Dosarul în care Dan Șova a fost condamnat pentru luare de mită se reia

Mircea Sandu a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

 
 
Loading...