Gripa 2019. În România a fost declarată epidemie

Ultima actualizare:

    Cazurile în creștere au confirmat o epidemie de gripă în România Foto: arhivă personală
Cazurile în creștere au confirmat o epidemie de gripă în România Foto: arhivă personală

Este oficial! În România este epidemie de gripă, anunţul fiind făcut miercuri, în a treia săptămână în care s-au înregistrat cazuri de îmbolnăviri peste estimări. Ministrul Sănătății Sorina Pintea a anunțat că sunt 56 de decese confirmate din cauza gripei. Ea a spus că a comandat 30.000 de vaccinuri și a propus o serie de recomandări pentru spitale, cât și pentru populație.

Cele mai sumbre presupuneri despre gripă se confirmă. În România este epidemie. Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a anunţat miercuri că se constată o evoluţie epidemică a gripei înregistrându-se a treia săptămână cu cazuri peste estimări, dar că este vorba despre o tulpină care determină manifestări uşoare şi medii. Specialiştii estimează că circulaţia intensă a virusului gripal AH1N1 se va manifesta şi în luna februarie. 

„S-a constatat epidemia”, a spus ministrul Sănătății. Ministrul a explicat că sud-ul ţării este afectat, în restul României fiind înregistrate focare izolate. 

Cum se poartă corect masca

Prof dr. Adrian Străinu Cercel de la Insitutul de Boli Infecţioase Matei Baleş a explicat ce măsuri trebuie să luăm în caz de epidemie. "Puneți masca corect, are o bentiță mică ce se pune în dreptul nasului și se mulează după forma lui. Dacă nu o puneți peste nas, o purtați degeaba. Nu uitați că trebuie să ne spălăm și în nas. Atunci când ne spălăm pe față, trebuie să ne spălăm și în interiorul nasului", a spus medicul. Pe perioada vacanţei care se apropie, oficialul i-a sfătuit pe părinţi să nu-şi ducă copiii la mall-uri sau locuri aglomerate, ci la ţară la bunici, să fie cât mai izolaţi.

Unde este epidemie de gripă

Nu doar România se confruntă cu îmbolnăviri masive de gripă. În 15 regiuni din Bulgaria, inclusiv în localitățile Vidin și Ruse, de la granița cu ţara noastră, virusul s-a extins în ultima vreme cu repeziciune, iar şcolile au fost deja închise. Virupul s-a extins rapid în toată Europa, iar cele mai afectate sunt țările din sud-est. Vorbim de Ungaria și Croația, care au declarat deja epidemia de gripă și au luat măsuri pentru împiedicarea răspândirii bolii. 

Harta, unde virusul gripal îşi face de cap
Harta, unde virusul gripal îşi face de cap

Franța, Germania, Italia și Spania au fost și ele lovite de gripă. În Croația s-au înregistrat cinci decese până în data de 24 ianuarie, în timp ce peste 5.000 de persoane s-au îmbonăvit. Mai multe persoane au murit și în Serbia din cauza gripei, în timp ce în Macedonia numărul îmbolnăvirilor a crescut în doar o săptămână cu 43%. Chiar dacă nu au înregistrat decese, Ungaria și Bulgaria. În România sunt 56 de persoane decedate din cauza virisului gripal. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net