O furtună violentă s-a abătut azi-noapte peste localitățile prahovene. A căzut grindină mare cât oul, iar oamenii au ieșit disperați din case ca să-și acopere mașinile cu pături.


”M-am trezit într-un vuiet puternic. Prima dată am crezut că este cutremur, apoi am auzit cum grindina lovește acoperișul și geamurile casei. M-am speriat îngrozitor. Vecinii au ieșit pe stradă cu pături să-și acopere mașinile de frică să le spargă parbrizul gheața, care avea dimensiuni cât pumnul. Nu am văzut așa ceva în viața mea!”, a mărturisit un locuitor din comuna Păulești pentru obsrevatorulph.ro.

Aceeași sperietură au tras-o și oamenii din Breaza, unde gheața cât pumnul a avariat mai multe autoturisme.

grindina.png

grindina, oua, gheata, furtuna, prahova
Grădinile oamenilor au fost distruse de gheața căzută
„Era în jur de ora 00.10. A început să fulgere și s-a pornit ploaia cu gheață. A durat cam 5-7 minute, timp suficient să facă prăpăd. Grindina ne-a spart parbrizul la mașină. Am reușit să punem o folie”, povestește o femeie.

Fenomene asemănătoare s-au înregistrat și la Băicoi, Comarnic, Filipeștii de Pădure și Măneciu. Și animalele au intrat în panică, iar un localnic din Păulești a spus că cei doi câini pe care-i are o lătrat de spaimă timp de o oră și jumătate.

Meteorologii au emis, azi noapte, un cod galben de ploi torențiale, pentru 61 de localități din Prahova.

Autorităție au dat imediat cu rachete antigrindină ca să mai poată salva viile și recoltele.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: