Din primar a ajuns cercetat. Cum? Oamenii legii au descoperit că Octavian Zaharia, 65 de ani, conducea o grupare de spărgători de case. El culegea informaţii, el îi ducea pe hoţi la locuinţele respective şi tot el îi căra cu tot cu captură.


Un fost primar al localităţii prahovene Plopeni a fost adus, încătuşat, la sediul Poliţiei Prahova, în urma unor descinderi făcute miercuri dimineaţă. Poliţiştii ploieşteni au efectuat 6 percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de furt calificat, patru descinderi în Plopeni şi câte una în Băicoi şi Păuleşti.

Ce rol avea fostul primar, Octavian Zaharia, 65 de ani? Era chiar liderul, spun anchetatorii. “Cel care, din datele pe care le avem până în acest moment, ar fi liderul acestei grupări de spărgători de locuinţe. Se pare că el culegea informaţii - ponturi, practic - pe care le livra celor care dădeau efectiv spargerea. Tot această persoană se pare că îi transporta la locul faptei, dar şi de la locul faptei împreună cu bunurile furate, la vânzarea cărora se pare că şi participa”, a povestit Marian Popescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova.

“Erau vizate de regulă case locuite doar temporar. În situaţia în care obţineau informaţia că proprietarul nu e acasă, noaptea intrau prin efracţie şi furau diverse bunuri”, a mai precizat Marian Popescu. Cercetările au scos la iveală faptul că, numai în luna iunie 2016, persoanele bănuite ar fi săvârşit patru furturi din locuinţe pe raza localităţilor Păuleşti şi Plopeni. La domiciliile bănuiţilor au fost găsite 9 televizoare, două centrale termice, numeroase unelte electrice (flexuri, bormaşini, autofiletante) şi obiecte sanitare (chiuvete, baterii de chiuvete, bideuri). 

Cinci mandate de aducere au fost puse în aplicare, poliţiştii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat. Fostul primar e cercetat pentru complicitate la furt calificat.

Loading...