A fost scos la licitație cel mai scump lot de autostradă din România! 15 firme se bat pe 1,2 miliarde de euro

Ultima actualizare:

    Lucrările la primul lot al Autostrăzii Sibiu-Pitești au început din martie
Lucrările la primul lot al Autostrăzii Sibiu-Pitești au început din martie

E bătaie pe cel mai scump lot de autostradă din România. Compania Națională pentru Infrastructură Rutieră (CNAIR) a scos la licitație 37 km, între Cornetu și Tigveni, de pe Autostrada Sibiu-Pitești, pentru 1,2 miliarde de euro. 15 societăți vor să pună mâna pe contract.

15 oferte! Pe toate trebuie să le analizeze cei de la CNAIR. Cinci sunt de la companii sau asocieri din China, alte cinci din Turcia și încă cinci din Europa.

Printre firmele europene care s-au înscris în cursă se numără austriecii de la Strabag, italienii de la Pizzarotti și Astadi, dar și grecii de la Aktor.

Toate au contracte în țara noastră și nefinalizate la timp. Compania a pus în joc 1,2 miliarde de euro, pentru cei 37 de kilometri dintre Cornetu și Tigveni, de pe Autostrada A1Sibiu-Pitești, aflați practic la mijlocul traseului: Lotul 3.

Autostrada Sibiu-Pitești va avea o lungime de 122 de kilometri
Autostrada Sibiu-Pitești va avea o lungime de 122 de kilometri

De ce este așa scumpă lucrarea? Pe toată secțiunea trebuie construit un tunel dublu de 1,7 km la Poiana, prevăzut cu trei galerii de legătură între sensuri și o galerie ce permite accesul auto, 48 de poduri și viaducte, care vor trece  peste diverse văi și râuri, un ecoduct de 220 de metri pentru deplasarea animalelor sălbatice pe deasupra autostrăzii, șase pasaje, două noduri rutiere și numeroase alte lucrări de artă.

Comisia Europeană a aprobat aproape 900 de milioane de euro pentru prima fază a construcției Autostrăzii Sibiu-Pitești. Proiectul ar trebui să fie finalizat până în 2026, potrivit Comisarului European pentru Transporturi și ar urma să lege centrul și vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi.

La primul lot de pe Autostrada Sibiu-Pitești se lucrează din martie

Vestea bună este că lucrările la primul lot, dintre Sibiu și Boița au început în martie și sunt destul de avansate.

Autostrada A1Sibiu -Pitești va avea o lungime de 122 de kilometri și va fi împărțită în cinci loturi: Sibiu - Boița, Boița - Cornetu, Cornetu - Tigveni, Tigveni - Curtea de Argeș și Curtea de Argeș - Pitești.

În plus, va avea și opt noduri rutiere și nouă tuneluri, fiind prima autostradă din România care va traversa Carpații.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/s-semnat-contractul-pentru-un-nou-tronson-din-autostrada-sibiu-pitesti-30-km-ne-costa

https://www.click.ro/news/national/cum-arata-gandacul-care-blocheaza-autostrada-sibiu-pitesti

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net