Anişoara Bărbulescu, fosta contabilă şefă a Spitalului "Victor Babeş" din Capitală a fost trimisă în judecată în stare de arest preventiv, potrivit Mediafax. Ea este acuzată de peste 400 de fapte de delapidare, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.


Dosarul va fi judecat de magistraţii Judecătoriei Sectorului 3.


Procurorii arată în rechizitoriul trimis instanţei că Anişoara Bărbulescu, a întocmit şi folosit, în perioada ianuarie-septembrie 2012, acte false pentru a-şi însuşi, în mod repetat, din veniturile unităţii sanitare suma de 669.000 de lei.


Astfel, Anişoara Bărbulescu nu ar fi depus integral sumele de bani care i-au fost predate de casier, împreună cu foile de vărsământ aferente, spre a fi depuse la trezorerie în contul spitalului. Din contră, ea ar fi ridicat sume de bani din contul instituţiei, în baza unor file CEC, depunând ulterior fie sume mai mici, fie nedepunând suma ridicată.


Anişoara Bărbulescu a fost arestată preventiv în 22 ianuarie, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 3.


Fosta contabilă şi-a recunoscut faptele în faţa anchetatorilor şi a restituit peste 26.000 de lei din banii luaţi de la locul de muncă, însă şi-a înstrăinat toate bunurile imobile pe care le deţinea. Este vorba despre două terenuri şi două apartamente.

 
 
Loading...