Fostul baron de Gorj Nicolae Mischie a decedat la Spitalul Elias

Ultima actualizare:

    Nicolae Mischie a murit la 73 de ani, în urma unei infecții severe după o operație pe creier
Nicolae Mischie a murit la 73 de ani, în urma unei infecții severe după o operație pe creier

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, în vârstă de 73 de ani, a încetat din viaţă astăzi la Spitalul Elias din Capitală. Moartea sa a fost consemnată în jurul orei 15.00. Fostul politician era grav bolnav, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală pe creier, în Germania.

Potrivit familiei, decesul a survenit în urma unei infecții severe. După 1990, Mischie a fost atât deputat, cât şi senator al României, dar funcţia care l-a făcut cunoscut în toată ţara a fost cea de preşedinte al PSD Gorj, prin intermediul căreia a ajuns şi în fruntea Consiliului Judeţean Gorj. Fostul baron de Gorj are o contribuție mare la înființarea Universității „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu. 

Primul baron PSD

A fost primul care a primit titulatura de „baron“ ca urmare a modului autoritar de a conduce județul Gorj, în perioada în care s-a aflat la conducerea județului. Medicul Alexandru Mischie, fiul acestuia, a spus că tatăl său a fost achitat în toate dosarele în care a fost judecat. Nicolae Mischie s-a născut pe 2 martie 1945 în satul Godinești, din județul Gorj, fiind fiul lui Alexandru și al Mariei Mischie. Este cel mai mic dintre cei 15 frați. A copilărit în comuna Godinești, unde a și a absolvit școala generală. A urmat cursurile Școlii Pedagogice din București în perioada anilor 1959-1965, rămânând însă legat spiritual de comunitatea sa natală.

Nicolae Mischie avea doi copii: Alexandru, un apreciat medic care activează în Franța, și Ioana, o regizoare care începe să se afirme în lumea filmului.

image
image
image
image
image
image
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net