Fostul boss al PRO TV, Adrian Sârbu, a fost arestat în această dimineață

Ultima actualizare:

    Adrian Sârbu rămâne în arestFoto: Click!
Adrian Sârbu rămâne în arestFoto: Click!

Fostul boss al PRO TV a fost vizitat în jurul orei 6 de polițiști care l-au dus în arestul Poliției Capitalei, după ce magistrații au decis că magnatul ar fi vinovat de spălare de bani, evaziune fiscală și instigare la delapidare.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri noapte, arestarea preventivă a lui Adrian Sârbu sub acuzaţiile de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare, după mai multe ore de deliberare, scrie digi24.ro.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată.

Adrian Sârbu a fost reţinut luni seară, pentru 24 de ore, mandatul său expirând marţi seară la ora 20.30, după care a plecat acasă pentru câteva ore, până s-a dat verdictul.

Liana Petrovici, acuzată de complicitate la spălare de bani în acelaşi dosar şi reţinută marţi, va fi plasată sub control judiciar, tot ca urmare a deciziei CAB.

Conform procurorilor, ”la solicitarea inculpatului Sârbu Adrian, inculpaţii Şerban Liliana, Grigoruţa Roxana Dorina, Bălan Eugenia (arestată în altă cauză), Dinu Sorin, Cozac Daniela Reghina (cercetată în stare de libertate), Crisbăşan Rodica şi Chiş Gheorghe Dragoş, împreuna cu suspecţii Atanasiu Diana şi Eremia Dragoş au folosit o schemă infracţională în scopul sustragerii de la plata către Bugetul General Consolidat al Statului a Taxelor şi Impozitelor, schemă în care au fost interpuse mai multe societăţi comerciale care au derulat operaţiuni fictive, în intervalul 2011 - 2014, în relaţia cu beneficiarii drepturilor de autor derulate de societăţile din grupul MEDIAFAX (S.C. MEDIAFAX GRUP S.A., S.C. MEDIAFAX S.A., S.C. APROPO MEDIA S.R.L.)”.

Conform anchetatorilor, prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului este de peste 22  de milioane de lei, adică circa 4 milioane de euro.

Cine e Adrian Sârbu?

Om de afaceri cu o avere estimată la 100 milioane de euro. Este fondatorul trustului de presă Media Pro, din care fac parte postul de televiziune PRO TV, agenția de presă Mediafax, ziarele Gândul și Ziarul Financiar și multe altele.

În anul 1989, era regizor de filme la Studioul Sahia și a fost remarcat la Revoluție unde a avut inspirația să filmeze tot ce se întâmpla în Comitetul Central și la TVR, după fuga lui Nicolae Ceaușescu.

Adrian Sârbu (stânga, cu barbă) a filmat evenimentele din decembrie 1989
Adrian Sârbu (stânga, cu barbă) a filmat evenimentele din decembrie 1989

În 1990, a deschis firma MediaPro, iar în 1993 a înființat PROTV, primul post de televiziune profesionist din România. În anii următori, aufost înființate posturile Acasă Tv, MTV, Pro Cinema și Sport.ro.

În 2009, Adrian Sârbu vinde grupul MediaPro, pentru suma oficială de 10 milioane de dolari și acțiuni.

Magnatul a fost căsătorit de două ori, cu Lavinia Sârbu care i-a dăruit două fete, Alma și Ana, iar în 1997 s-a căsătorit cu celebra creatoare de modă Janine Ștefan, cu care o fată, Janice-Ariane, acum în vârstă de 12 ani.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net