Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a pierdut procesul la Curtea de Justiţie a UE în care imputa Comisiei Europene că a omis să-şi îndeplinească obligaţiile privind respectarea, de către România, a statului de drept, a independenţei justiţiei şi dreptului la un proces echitabil, precum şi că a omis să-şi îndeplinească obligaţiile privind protecţia datelor cu caracter personal. Potrivit deciziei Curții de Justiție a UE, Daniel Dragomir va trebui să plătească și cheltuielile de judecată.


Acţiunea sa a fost respinsă pentru că „nu are vreun fundament în drept”. Potrivit G4media, în procesul la Curtea de Justiţie a UE, reclamantul a susţinut că, în cele două cazuri penale în care este implicat, au fost folosite o mulţime de date cu caracter personal referitoare la el sau la rudele sale. Acestea ar fi fost puse la dispoziţia organelor de cercetare penală de către SRI, care ar fi utilizat „o aplicaţie informatică pentru a supraveghea în masă persoane din România”.

Fostul colonel SRI, condamnat la un an de închisoare cu suspendare

Daniel Dragomir a susţinut că Comisia Europeană nu şi-a respectat obligaţiile în domeniul protejării statului de drept în România, a independenţei justiţiei române în faţa „asaltului SRI” şi a dreptului la un proces echitabil.

Fostul colonel SRI a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti, prima instanţă, la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii. În acelaşi dosar, Marinela Zoica Dragomir, soţia lui Daniel Dragomir, a fost condamnată tot la un an de închisoare cu suspendare.   Totodată, Daniel Dragomir este anchetat de DIICOT pentru spionarea şi hărţuirea lui Kovesi în dosarul Black Cube.

 
 
Loading...