Fostul consilier al lui Oprescu, condamnat la patru ani de închisoare

Ultima actualizare:

    Solomon Wigler a recunoscut că a luat mităfoto: arhiva personală
Solomon Wigler a recunoscut că a luat mităfoto: arhiva personală

Solomon Wigler, fostul consilier personal al primarului general al Capitalei Sorin Oprescu, a fost condamnat în primă instanţă la patru ani de închisoare cu executare. El era acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă. Decizia judecătorilor poate fi atacată cu recurs.

Solomon Wigler, cel mai apropiat colaborator al edilului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a încearcat să-şi negocieze pedeapsa. Arestat la începutul lunii iunie, după ce a fost prins în flagrant primind 25.000 de euro mită, el a recunoscut în faţa judecătorilor toate acuzaţiile procurorilor DNA şi a cerut clemenţă. Consilierul le-a spus magistraţilor că dacă va fi plasat în arest la domiciliu şi-ar putea salva familia, care este pe punctul de a-l părăsi, notează Digi24.ro.

Tot în fața judecătorilor, Wigler a spus că este un om bun, dincolo de faptul că recunoaște faptele grave, aducând argumente în favoarea sa, cum ar fi că a primit în audiență bucureștenii, că ar fi încercat ca multe dintre proiectele care sunt în desfășurare să fie finalizate la timp, muncind zi și noapte.

Omul de afaceri care l-a denunţat pe consilierul primarului general Sorin Oprescu le-a spus procurorilor că Solomon Wigler a invocat, în cazul uneia dintre intervenţii, chiar numele şefului său. „La o zi sau două după semnarea procesului-verbal de recepţie am remis lui Wigler Solomon suma de 25.000 euro, în biroul său. (Acesta) m-a lăsat să înţeleg că a intervenit la primarul Sorin Oprescu în vederea obţinerii autorizaţiei speciale. Mai exact, inculpatul mi-a spus că pentru eliberarea autorizației mai sus amintite a intervenit la primarul general al Capitalei, Oprescu Sorin”, se arăta în rechizitoriul procurorilor.

Fostul consilier al primarului general a confirmat şi el informaţia. Procurorii l-au acuzat pe Solomon Wigler că a primit în total o mită de 167.000 de euro, în mai multe tranșe. Banii au venit de la un lanț german de supermarketuri, care era interesat să obțină cât mai repede autorizații de construcție în București. În schimbul acestor sume, Solomon Wigler făcea presiuni atât asupra unor angajați ai Primăriei, cât și asupra unor consilieri generali.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net