Fostul deputat Dan Păsat, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare

Ultima actualizare:

Completul de cinci judecători al instanţei supreme a menţinut integral decizia din 10 aprilie, prin care Dan Păsat a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, fiind astfel respinse recursurile făcute de fostul deputat şi de procurorii DNA.

În 10 aprilie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Dan Păsat la trei ani de închisoare cu executare pentru trei fapte de şantaj şi la 11 luni de închisoare pentru operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Pedepsele dispuse în cazul lui Dan Păsat au fost contopite, instanţa dispunând ca acesta să o execute pe cea mai grea, de trei ani de închisoare.

Judecătorii au mai dispus confiscarea a 1.836.608,59 lei de la Dan Păsat, reprezentând sumele încasate de SC Prod Invest SRL ca urmare a activităţii infracţionale desfăşurate de fostul deputat.

Instanţa a menţinut sechestrul asigurător instituit de procurorii DNA în 8 martie 2011 asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Dan Păsat până la concurenţa sumei de 1.836.608,59 lei şi 5.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net