Fostul deputat Gabriel Bivolaru, arestat în august 2013 alături de alte persoane, într-un dosar de furt calificat, evaziune fiscală şi spălare de bani, a fost condamnat de Tribunalul Constanța la 11 ani de închisoare cu executare. Decizia instanţei nu este însă definitivă.


Instanța a contopit pedepsele

Magistrații Tribunalului Constanța l-au condamnat, joi, pe Gabriel Bivolaru la pedeapsa de 11 ani de închisoare pentru complicitate la furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, la patru ani de închisoare pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, la trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, în formă continuată, la șapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată și la trei ani de închisoare pentru spălare de bani, în formă continuată, scrie Mediafax. Instanța a contopit toate aceste pedepse și i-a aplicat lui Gabriel Bivolaru pedeapsa cea mai grea, aceea de 11 ani de închisoare, precum şi doi ani interzicerea unor drepturi, cu titlu de pedeapsă complementară, după executarea pedepsei închisorii de 11 ani.

Decizia nu este definitivă

În același dosar, Tribunalul Constanța i-a condamnat pe cei zece complici ai lui Bivolaru la pedepse cuprinse între trei ani și zece ani de închisoare. Totodată, instanța i-a obligat pe cei 11 inculpați, în solidar, la plata a peste 700.000 de lei către statul român, reprezentand TVA și impozit pe profit, la care se adaugă plata dobânzi şi penalităţi de întârziere la data plăţii efective.  De asemenea, inculpații trebuie să plătească SC CONPET SA Ploieşti, în total, peste 900.000 de lei, contravaloarea tonelor de țiței sustrase din conductele companiei.

Decizia de joi a Tribunalului Constanța nu este definitivă, având drept de apel în zece zile de la comunicare

 

 
 
Loading...