Fostul episcop al Huşilor, cu fes şi-n haine ponosite

Ultima actualizare:
Corneliu Bârlădeanu, pe vremea când era în funcţie
Corneliu Bârlădeanu, pe vremea când era în funcţie

Unde sunt vremurile când umbla cu Volkswagen Touareg şi stătea la palat? Corneliu Bârlădeanu, fost episcop al Huşilor, şi-a pierdut funcţia în vara anului trecut, după filmuleţele în care ar apărea în ipostaze intime alături de un alt bărbat. La sfârşitul săptămânii trecute, el se plimba prin pădure, alături de o măicuţă, în apropierea mănăstirii Văratec.

Transformare totală! În imagini surprinse recent de jurnaliştii de la “Mesagerul de Neamţ”, Corneliu Bârlădeanu e cu totul diferit faţă de imaginea din vremea când ocupa scaunul episcopal.  De la opulenţa şi atitudinea sfidătoare, fostul episcop a fost surprins într-o ţinută modestă, cu fes pe cap, stingher în faţa camerei de filmat.

Potrivit jurnaliştilor, Corneliu Bârlădeanu a fost văzut sâmbătă, în timp ce se plimba alături de maica stareţă Iosefina Giosanu, de la Mănăstirea Văratec (Neamţ), în pădurea care duce spre fosta stână turistică de la Agapia. Cei doi au fost deranjaţi de prezenţa ziariştilor în zonă, astfel că maica stareţă Iosefina i-a ameninţat că îi va pomeni “unde trebuie”.  

Corneliu Bârlădeanu s-a retras la Văratec în toamna lui 2017, după ce la Episcopia Huşilor a fost întronizat un alt episcop, Preasfinţitul Ignatie.  Deşi s-a retras din funcţie în urma unui scandal sexual fără precedent în Biserica Ortodoxă Română, fostul episcop şi-a păstrat rangul de înalt ierarh şi titlul de Preasfinţit, precum şi privilegiile prevăzute de statut. Pe lângă locuinţa de serviciu, Corneliu Bârlădeanu încasează, lunar, şi salariu, scrie adevarul.ro. Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei precizează că fostul episcop al Huşilor are, deocamdată, rangul de „episcop retras“ şi că încasează în jur de 5.000 de lei lunar.

Procurorii au găsit opt filmuleţe


    Corneliu Bârlădeanu, pe vremea când era în funcţie
Corneliu Bârlădeanu, pe vremea când era în funcţie

Scandalul de la Episcopia Huşilor a izbucnit în iunie 2017. Trei preoţi au fost acuzaţi de şantaj la adresa episcopului Corneliu Bârlădeanu. În urma percheziţiilor, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ridicat opt filmuleţe. Într-unul dintre ele, difuzat în mediul online, doi bărbaţi în sutană apar în ipostaze intime, iar unul dintre ei ar fi Corneliu Bârlădeanu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net