Fostul episcop de Huși a scăpat de sechestrul pe avere în dosarul în care este acuzat de viol. Ce sume are în conturi Corneliu Bârlădeanu

Ultima actualizare:

    Fostul episcop Corneliu Bârlădeanu foto: EpiscopiaHusilor.ro
Fostul episcop Corneliu Bârlădeanu foto: EpiscopiaHusilor.ro

A stat două săptămâni în arest și timp de câteva zile a avut sechestru pus pe conturi. Fostul episcop de Huși Corneliu Bârlădeanu, acuzat acuzat de viol şi agresiune sexuală în formă continuată, a scăpat și cu averea intactă, după ce magistrații ieșeni au decis să desființeze și această măsură.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, care instrumentează dosarul în care fostul episcop de Huşi este acuzat de viol şi agresiune sexuală în formă continuată, au dispus pe 3 iunie instituirea sechestrului asigurator pe conturile bancare deţinute de către Corneliu Bârlădeanu. Decizia a fost luată după ce una dintre victimele lui Bârlădeanu, fost elev al Seminarului Teologic, s-a constituit parte civilă solicitând 200.000 de euro daune morale.

Fostul episcop a contestat măsura, iar instanţa a dispus, miercuri, desfiinţarea celor două ordonanţe prin care s-a instituit măsura sechestrului asigurator, dicizia fiind definitivă, scrie adevarul.ro.

Procurorii au identificat două conturi bancare pe numele lui fostului episcop de Huşi, cu depozite de 1.114 lei şi, respectiv, puţin peste 1.000 de euro. Surse bisericeşti din fosta eparhie a lui Corneliu Bârlădeanu afirmă că averea acestuia este cu mult mai mare şi că sumele reale pe care acesta le-ar deţine sunt depozitate la bănci din străinătate. În urma scandalului sexual izbucnit în 2017, fostul episcop de Huşi şi-ar fi trecut averea pe numele călugărului Iorest, singurul care l-a urmat la Mănăstirea Văratec.

A stat 14 zile în închisoare

Corneliu Bârlădeanu, pe numele de mirean Corneliu Onilă, și preotul Sebastian Jitaru sunt cercetați penal pentru agresiune sexuală. La data de 22 mai, cei doi preoți au fost arestați, printr-o decizie a Curţii de Apel Iaşi. În 5 iunie, cei doi au fost eliberați de instanța supremă. În cazul preotului Sebastian Jitaru, magistrații au decis plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile, în timp ce pentru fostul episcop al Huşilor Corneliu Bârlădeanu instanța supremă nu a luat nicio măsură preventivă.

Citește și:

Fostul episcop de Huşi, acuzat că a violat mai mulți minori, a fost pus în libertate

Episcopul porno, filmat cu ceasul de partenerii de sex

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net