Fostul europarlamentar Adrian Severin iese din pușcărie după 16 luni

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost eliberat condiționat. A fost condamnat în noiembrie 2016 la patru ani de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis  cererea de liberare condiţionată pentru fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat în 2016 la 4 ani de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Decizia este definitivă.

Pe 22 ianuarie, Judecătoria Sectorului 5 a admis cererea de eliberare a lui Adrian Severin, însă procurorii au atacat hotărârea.

La termenul de atunci, Severin a spus că a executat pedeapsa cu demnitate şi nu a cerut zile câştig, deşi a scris numeroase lucrări ştiinţifice, invocând şi probleme de sănătate, scrie digi24.ro.

Adrian Severin este acuzat că în perioada decembrie 2010 - martie 2011 a acceptat promisiunea a două persoane de a îi plăti 100.000 de euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European. În schimbul banilor, Severin ar fi acceptat să voteze împotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor firmei pe care cele două persoane pretindeau că o reprezintă. Cei care au oferit mita erau, de fapt, reporteri de la publicația britanică ”Sunday Times”.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net