Doi luptători profesionişti de kickboxing au fost reţinuţi, miercuri (5 iulie), pentru 24 de ore, suspectaţi că l-ar fi agresat pe fostul ginere al lui Nicolae Ceauşescu, Mircea Oprean, anunţă Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Astăzi, suspecții vor fi aduși în fața magistraților cu propunerea de arestare preventivă.


Poliţia Capitalei a anunţat, miercuri (5 iulie), că doi bărbaţi au fost reţinuţi în cazul agresării fostului ginere al lui Nicolae Ceauşescu, Mircea Oprean. Deși spun că sunt nevinovați, surse informate spun că cei doi suspecți au avut ”o comandă” să îl bată pe profesorul Mircea Oprișan, din pricina unei lucrări de doctorat plagiate.

Cine sunt suspecții

Ion Paul Sandu şi Viorel Alexandru Chivu sunt cunoscuți în  lumea sportivilor şi luptătorilor profesionişti, practicanţi de kickboxing, MMA, kempo.

bataus2.jpg

mircea oprean batausi
Ion Paul Sandu şi Viorel Alexandru Chivu au fost reținuți pentru 24 de ore
captura stirileprotv.ro

Astfel, Ion Paul Sandu a fost reţinut pentru 24 de ore pentru lovire sau alte violenţe, având în vedere că pe 18 mai, în jurul orelor 20.30, în timp ce se afla în parcarea amenajată din incinta UPB – Facultatea de Transporturi, l-a lovit cu pumnii şi picioarele pe Mircea Oprean, pentru ameninţare, după ce l-a ameninţat pe Mircea Oprean că îl omoară, având în mână un cuţit, pentru distrugere, după ce acesta a distrus maşina lui Oprean şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Totodată, a fost reţinut şi Chivu Viorel Alexandru. Poliţiştii îl acuză pe acesta de tulburarea ordinii şi liniştii publice, având în vedere că acţiunile violente ale acestuia şi ale lui Ion Sandu au produs ”un puternic impact mediatic, acestea fiind cu atât mai grave cu cât au avut loc în incinta unei instituţii publice, într-un cadru universitar, la un interval orar în care acest loc este tranzitat atât de cadre didactice, cât şi de studenţi”, potrivit Poliției Capitalei.

Click! spune

Fostul ginere al lui Nicolae Ceauşescu, Mircea Oprean, a ajuns la spital, în seara zilei de 18 mai, după ce a fost bătut de către o persoană necunoscută pe o stradă din sectorul 6 al Capitalei. Poliţiştii au declanşat o anchetă pentru loviri sau alte violenţe, victima fiind audiată la spital.

Mircea Oprean are 67 de ani şi este profesor universitar la Politehnica Bucureşti. A fost căsătorit cu Zoe Ceaușescu.

Loading...