«Fostul iubit vrea să-mi dea copilul la orfelinat»

Ultima actualizare:

     Violeta şi Gabriel  au o relaţie extrem  de apropiată, copilul  fiind dependent de mamă
Violeta şi Gabriel au o relaţie extrem de apropiată, copilul fiind dependent de mamă

Violeta Mîntulescu trăieşte un calvar de când instanţa din România a decis că fiul ei de 3 ani, grav bolnav, trebuie să fie trimis în Italia, la tatăl care nu l-a dorit niciodată. Click! vă prezintă încă un caz cutremurător al unei românce acuzate că şi-a răpit copilul.

Este strigător la cer faptul că instanţele din România nu-i apără pe românii care se întorc acasă din străinătate în speranţa că, aici, li se va face dreptate! E vorba despre încă un caz zguduitor în care o româncă este acuzată că şi-a adus copilul în ţară, din Italia, pentru a-l scăpa de un tată complet dezinteresat şi violent. 

Violeta Mîntulescu (34 de ani), din Tecuci, a plecat la muncă în Italia, în 2002. Cinci ani mai târziu, l-a cunoscut pe Alessandro Todde, un italian de 41 de ani. „Din relaţia noastră s-a născut micuţul Gabriel. Din păcate, tatăl a manifestat dezinteres faţă de copil încă de la naştere”, ne-a povestit Violeta. La un moment dat, românca s-a întors la muncă. „Vinerea şi sâmbăta, când trebuia să fiu la serviciu, fostul meu soţ refuza să stea cu Gabriel, astfel că îl duceam fie la bunic, fie la o prietenă sau la creşă. Practic, trebuia să am grijă de copil ca şi cum aş fi fost singură”, a adăugat mama. Trebuie spus că, potrivit Violetei, italianul suferă de tulburări psihice, motiv pentru care ia calmante încă de mic şi face psiho-terapie. „La noi în casă nu era niciodată linişte. El era în permanenţă nemulţumit, mă considera vinovată pentru orice, mă ameninţa şi îmi spunea că sunt liberă să plec, iar pe copil îl va da la orfelinat. Pe măsură ce Gabriel creştea, începea să fie afectat de izbucnirile nervoase ale tatălui. Din cauza atmosferei din casă, Gabriel plângea, se dădea cu capul de pereţi şi îşi dădea cu palmele în cap”, a completat românca.

Şi problemele nu s-au oprit aici, de la 8 luni, copilul a fost diagnosticat cu o boală gravă: sferocitoză ereditară, adică o anemie cronică, ce necesită periodic transfuzii de sânge. Mai mult, medicii au constatat că Gabriel suferă de o formă de autism, afecţiune pentru care micuţul a fost introdus, aici, în România, într-un program de recuperare.

Alessandro Todde  n-a fost niciodată  ataşat de fiul său
Alessandro Todde n-a fost niciodată ataşat de fiul său

În 2014, cu voia tatălui, Violeta a venit cu Gabriel în România. Aici, ea a cerut custodia copilului, nemaidorind să se întoarcă în Italia, unde amândoi sufereau cumplit. Furios, în ianuarie 2015, tatăl copilului introduce o acţiune penală, apoi începe în România o adevărată hărţuire legală. Astfel, în aprilie 2015, depune o cerere la Tribunalul Bucureşti prin care o acuză de răpire internaţională de minori. Cererea a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti. Todde a continuat demersul şi s-a adresat Curţii de Apel Bucureşti. Şi, culmea! Magistraţii de aici, fără să ţină cont de starea de sănătate a copilului, de faptul că singurul lui sprijin e mama, de faptul că tatăl a fost întotdeauna dezinteresat, au decis, în februarie 2016, că Gabriel trebuie să se întoarcă în Italia la tată, fiind răpit de mamă. Apoi, Judecătoria Tecuci a încuviinţat executarea silită a Violetei, hotărând, astfel, ca micuţul să fie luat de lângă mamă şi dus în Italia. Astăzi, Violeta are termen în procesul penal în care e acuzată de nerespectarea hotărârii de a înapoia copilul.

Şi ele au fost acuzate că şi-au răpit copiii

Irina a câştigat  custodia fetiţei sale
Irina a câştigat custodia fetiţei sale

Cazul Irinei Cristescu, (25 de ani), fiica proprietarilor Opticris, a fost prezentat pe larg de Click! Tânăra a reuşit cu greu să plece din Mexic, acolo unde viaţa alături de soţul ei, milionarul mexican Hector Bitar (46 de ani), devenise imposibil de suportat. Irina s-a întors în România alături de fiica lor, Alessia, şi a pornit un lung şi complicat proces de custodie. Într-un final, instanţa din România i-a încredinţat custodia fetiţei. La fel s-a întâmplat şi în cazul Anamariei Nedelcu (43 de ani), care a fost acuzată că şi-a adus băieţelul din Canada în România pentru a-l scăpa de un tată violent. Din fericire, după procese grele şi câteva zile de arest, Anamaria a câştigat custodia lui Anthony (6 ani).

Anamaria  şi Anthony  nu mai pot  fi despărţiţi
Anamaria şi Anthony nu mai pot fi despărţiţi
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net