Fostul ministru Cristian David, arestat pentru mită

Ultima actualizare:

    Cristian David e la un pas să fie încarcerat (foto: Adevărul)
Cristian David e la un pas să fie încarcerat (foto: Adevărul)

Fostul ministru al Internelor Cristian David, a fost arestat joi seară, sub acuzația de luare de mită. David ar fi primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de Buzău în favoarea unei persoane care revendica un teren. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) poate fi contestată de fostul ministru la aceeași instanță.

Din postura de ministru de interne, care controlează Poliția și toate structurile de ordine publică, Cristian David a încălcat legea pe care a jurat să o respecte. Fostul demnitar a fost arestat joi seară, sub acuzația de luare de mită. El ar fi primit 500.000 de euro pentru a interveni pe lângă prefectul de atunci al judeţului Buzău, Cristinel Bîgiu, în prezent preşedinte suspendat al Consiliului Judeţean Buzău, în vederea stabilirii dreptului de proprietate în cazul unui teren de 15 hectare din municipiu.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție nu au ezitat să admită arestarea fostului ministru având la dosar suficiente probe pentru acuzarea lui. Totuși, Cristian David se poate apăra și formula contestație la decizia Curții Supreme.

Cristian David a fost denunţat în 2014, iar DNA a cerut, în 10 noiembrie, aviz de la preşedinte pentru urmărirea penală a fostului ministru al Internelor, pentru luare de mită. În 19 noiembrie 2014, Traian Băsescu, şeful statului la acea dată, anunţa că a dat avizul pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Cristian David, precizând că decizia nu înseamnă că acesta este vinovat, dar va merge în faţa procurorilor pentru clarificări, scrie Mediafax.

Patru lucruri ieșite din comun despre Cristian David

Numele său real este Cristian Troacă. Din 2001 a preluat numele de familie al primei soții, în urma căsătoriei.

A fost acuzat de consum și deținere de droguri de fostul șef al Poliției Române, chestorul Pavel Abraham. Fostul ministru a dezmințit afirmațiile lui Abraham, dar a recunoscut că a fost în compania unor persoane care consumau droguri de mare risc.

În 2005 s-a recăsătorit, de data aceasta cu creatoarea de modă Vanda Vlasov, sora geamănă a creatoarei Ingrid Vlasov.

În 2008 intră în vizorul legii, după ce ministerul pe care îl conducea a fost acuzat de risipirea banului public. Concret, ministerul de interne achiziționase zeci de autovehicule Dacia Logan, pentru structurile de intervenție ale Poliției, la prețul de 70.000 de euro/bucată. David nu și-a asumat vina, ci a plasat-o în ograda șefului Poliției Române de atunci, Gheorghe Popa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net