Fostul premier Emil Boc a ajuns azi dimineață la DNA. Acesta este audiat ca martor într-un dosar în care sunt investigate fapte de corupţie săvârşite de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).


Politicienii  fac potecă la DNA, iar astăzi i-a venit rândul și fostului premier Emil Boc.

”Am fost invitat în calitate de martor probabil într-un dosar de cercetare, nu ştiu despre ce este vorba”, a declarat acesta la intrarea în sediu, spunând că nu are emoții.

Procurorii fac cercetări într-un amplu dosar legat de situația din ultimii ani de la ANRP, unde Curtea de Conturi a înregistrat posibile fraude de proporții.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Emil Boc este "audiat ca martor într-un dosar în care există suspiciune de corupţie privind retrocedări ilegale făcute de ANRP".

Mărturia actualului primar al municipiului Cluj-Napoca se adaugă astfel celor depuse deja de mai mulți membri ai cabinetului, între care și fostul ministru de Justiție, Cătălin Predoiu.

”Caracatița” dosarului se întinde de la Crinuța Dumitrean, fostul președinte al ANRP, și până la Dorin Cocoș, Ioan Oltean sau Alina Bica, fosta șefă a DIICOT.

Cu toții au fost reținuți și arestați preventiv și apoi eliberați.

Omul de afaceri Dorin Cocoş a recunoscut în fața judecătorilor faptele de care este acuzat în dosarul "Bica 1" şi a prezentat cum a oferit foştilor membri din Comisia ANRP sume de ordinul milioanelor de euro, pentru a-l ajuta pe omul de afaceri Gheorghe Stelian în dosarele de despăgubire.

 

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: