Fostul preşedinte al Transelectrica Marius Dănuţ Caraşol, care şi-a falsificat diploma de studii, a fost condamnat la doi ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare. Sentinţa nu este definitivă.


Fostul preşedinte al Transelectrica Marius Dănuţ Caraşol, care şi-a falsificat diploma de studii, a fost condamnat la doi ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru înşelăciune şi uz de fals.

Fostul șef al Transelectrica Marius Dănuţ Caraşol, condamnat

Magistraţii au dispus desfiinţarea diplomei false de inginer ”fabricată” de Marius Dănuţ Caraşol şi a oricăror copii ale acesteia. Sentinţa pronunţată de magistraţii Judecătoriei Sector 1 nu este definitivă.

Fostul preşedinte al Transelectrica Marius Dănuţ Caraşol  a fost condamnat la doi ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare.

Prin sentinţă, magistraţii au dispus şi că fostul preşedinte Transelectrica nu poate fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, şi i se interzice dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o durată de 5 ani.

Sentinţa magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Și-a falsificat diploma de studii

Fostul preşedinte al Transelectrica Marius Dănuţ Caraşol a fost revocat din funcţie în luna septembrie, după ce Edupedu.ro a relatat că deşi susţine în CV-ul oficial că “este absolvent al Facultăţii de Electrotehnică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti”, ar fi urmat cursurile universităţii, a repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit-o. Conducerea transportatorului naţional de energie Transelectrica a anunţat atunci că a decis formularea unei plângeri penale împotriva lui Marius-Dănuţ Caraşol, directorul general al companiei care şi-a falsificat CV-ul, precum şi depunerea tuturor diligenţelor în sensul instituirii măsurilor asiguratorii în procesul penal.

Citește și:

Fostul preşedinte al Transelectrica Marius Dănuţ Caraşol, care şi-a falsificat diploma de studii, a fost reţinut

Şeful Transelectrica şi-a falsificat diploma de absolvire. Nu a finalizat studiile

 
 
Loading...