FOTO Au stat la cozi să intre în club, ca pe vremea lui Ceaușescu, la pâine. Cel mai aglomerat weekend de pe Litoral

Ultima actualizare:

    Cozi la intrarea în clubul Nuba, din Mamaiafoto: BLITZ / CLICK!
Cozi la intrarea în clubul Nuba, din Mamaiafoto: BLITZ / CLICK!

Fotoreporterii Click! au surprins în weekend, pe Litoral, imagini care nu au nevoie de prea multe explicații. Turiștii au stat la cozi și când au vrut să mănânce, la restaurante, dar și când au vrut să se distreze, în cluburile de noapte. Oficial a fost cel mai aglomerat weekend de pe litoral din acest sezon estival.

Concediul pe Litoral, în plin sezon estival, a devenit o întrecere de dimineață până seara, o cursă nebună pentru a găsi un șezlong neocupat, un loc pentru cearșaf, pe plajă, o masă liberă la terasă. Situația e aceeași și în zona de fițe, iar imaginile surprinse de fotoreporterii noștri nu mai au nevoie de explicații. Câteva sute de tineri au așteptat atât vineri, cât și sâmbătă, în fața clubului Nuba, din Mamaia, pentru a avea acces la distracție. Puțini știu că părinții lor formau aceleași cozi imense, pe vremea lui Ceaușescu, însă la pâine, pui sau butelii.


    Tinerii au așteptat, cuminți,să aibă acces la distracțiefoto: BLITZ / CLICK!
Tinerii au așteptat, cuminți,să aibă acces la distracțiefoto: BLITZ / CLICK!

135.000 de turiști pe Litoral

Prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că acesta a fost cel mai aglomerat weekend de pe litoral, din acest sezon estival.

“Este cel mai aglomerat weekend de până acum, dar mă aştept ca săptămâna viitoare, de Sfânta Maria, să fie şi mai şi. Avem pe litoralul românesc, conform siteului Ministerului Economiei, toate locurile clasificate şi avem în jur de 134.000 – 138.000 de locuri de cazare pe litoralul românesc, dintre care vreo 20.000 sunt în camping. Niciodată nu există un grad de ocupare de 100%, mai e o cameră cu o ţeavă spartă, un aer condiţionat defect şi orice hotelier păstrează două, trei camere pentru un telefon în ultima clipă, pentru o suprapunere din partea unei agenţii, pentru chestiuni de acest gen. Deci avem 135.000 de locuri de cazare pline”, a declarat Dragoş Răducan pentru News.ro. El a precizat că cei care nu se află în structuri de clasare neclasificate sau stau la particulari nu pot fi socotiţi turişti, ci vizitatori.


    Aşa arăta Mamaia în weekendCaptură Digi24
Aşa arăta Mamaia în weekendCaptură Digi24

Cele mai aglomerate stațiuni de la malul mării

Dragoş Răducan a afirmat că toate staţiunile sunt aglomerate în această perioadă. “Nu putem vorbi de cele mai aglomerate, toate sunt aglomerate, putem vorbi de cele cu cel mai mare număr de turişti care este dat de locuri de cazare. Mamaia împreună cu Năvodari ajunge la 50.000 de locuri de cazure, cu tot cu cele neclasificate. Apoi urmează Eforie, unde sunt multe hoteluri clasificate care au atras şi dezvoltarea multor pensiuni neclasificate. Costineştiul este scăpat de sub orice control. Din legendele locale se spune că Costineştiul este cea mai mare staţiune de pe litoral ca număr de locuri, dar nimeni nu ştie. Urmează salba de staţiuni din sudul litoralului, care oficial are 15.000 de locuri”, a explicat Răducan.

"În Vama Veche poți să te distrezi cu o bere în față"

El a menţionat că şi Vama Veche este aglomerată, dar aici sunt 10.000 de locuri de cazare cu tot cu cele neclasificate şi cu cei care dorm pe plajă. “Şi Vama Veche e plină, dar acolo sunt trei mii de locuri de cazare clasificate, mai punem trei mii cele neclasificate, mai punem trei mii cei care dorm pe plaje în bungalow-uri, ajungem la 10.000. Mai punem vizitatorii, dar de data asta cei care nu înnoptează acolo, ci vin şi pleacă. Mamaia Nord şi Vama Veche reprezintă centre de atracţie pentru tinerii localnici care nu au alte posibilităţi de distracţie. În Vama Veche sunt foarte multe maşini cu număr de Constanţa, vin mulţi constănţeni, din Mangalia, din Eforie, cu posibilităţi materiale mai reduse că aici poţi să te distrezi cu o bere în faţă ceea ce nu poţi în Mamaia Nord”, a transmis prim vicepreşedintele executiv al FPTR.

Citește și:

Nebunie la mare: 200.000 de turiști. Prețuri mari, măștile nu se mai poartă aproape delocVIDEO Momentul în care un bărbat salvează de la înec doi copii, la Jupiter. Salvamarul, îmbrățișat și aplaudat de turiști

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net