FOTO Câtă inconștiență! Peste 80.000 de oameni au luat cu asalt litoralul

Ultima actualizare:

    Plaja din 2 Mai a fost în acest weekend un furnicar de oamenifoto: BLITZ
Plaja din 2 Mai a fost în acest weekend un furnicar de oamenifoto: BLITZ

Avem 300-400 de cazuri de îmbolnăviri pe zi, 227 de români sunt internați la terapie intensivă, în ultimele 24 de ore au murit 18 oameni de coronavirus, cu toate acestea inconștiența domnește peste România. Zeci de mii de oameni s-au înghesuit weekendul acesta pe litoral, au încins hore, au stat claie peste grămadă pe plaje, ignorând complet regulile de distanțare.

La două săptămâni de când Click! atrăgea atenția asupra aglomerației de nedescris de pe litoralul românesc, așa cum am prevăzut, numărul cazurilor de coronavirus a explodat. Am revenit la situația din primăvară, cu peste 300 de infectări pe zi. Apar noi focare în spitale, medicii sunt epuizați, mor oameni, dar, cu toate acestea, mulți aleg să ignore total măsurile de prevenție. Merg pe principiul „nu mi se poate întâmpla mie” sau, mai grav, susțin că virusul este doar „o invenție”.

Drept dovadă, peste 80.000 de oameni au luat cu asalt litoralul românesc, în acest prim weekend din iulie, cel mai călduros din această vară. Au stat claie peste grămadă pe plajă, s-au distrat în cluburi în aer liber, au încins hore, s-au bulucit la terase și în zonele de promenadă. Nimeni nu purta mască, nici măcar chelnerii. Tabloul arăta exact la fel ca în orice sezon estival dinaintea pandemiei.  

Costineștiul, plin pentru că e mai ieftin 

Cele mai aglomerate stațiuni au fost Mamaia, Eforie, 2 Mai și Vama Veche. Costineștiul a fost și el asaltat de tineri, atrași de prețurile mai mici și de distracție. „Gagici frumoase, prețuri mici, cluburi bune, tineret, distracție. Pentru asta am venit”, spune vesel un băiat vopsit în cap, pentru PRO TV. Pe plajă, șezlong lângă șezlong, prosop lângă prosop, iar marea colcăia de oameni. „Cred că am uitat de distanțare, puteți să vedeți că nu e un metru între șezlonguri, sunt ca și în anii trecuți”, spune o turistă de plaja din 2 Mai.  

Au încins hora la un restaurant din Mamaia 

În Vama Veche, tineri au petrecut toată noaptea pe plajă. La fel și în cluburile din Mamaia. În imaginile care au umplut rețelele sociale se vede cum petrecăreții dansează umăr lângă umăr, evident, fără măști de protecție. Nici cei în vârstă nu s-au lăsat mai prejos. La restaurantul Casa Vâlcea din Mamaia, mai mulți pensionari au încins hora și s-au bulucit la mese, ignorând afișul de la intrare, care impune un număr de maximum 4 persoane la masă. Cine mai ține seama?! În vacanță, oamenii au uitat total de reguli, de boală. Și pe plaja ”virgină” de la Corbu a fost plin de oameni și de pașini parcate alandala. 

Echipajul de poliție, aplaudat de turiști 

Secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, a dat asigurări vineri, la Digi 24, că în weekend vor acționa pe tot litoralul echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, inspectori ITM și de la protecția consumatorilor. Se pare că și ei au fost depășiți de situație. Într-un video filmat în Vama Veche se vede cum o mașină de poliție care trece prin mijlocul mulțimii este aplaudată de marea de tineri inconștienți. Săptămâna trecută, ministrul Marcel Vela avertiza că, dacă suntem iresponsabili, autoritățile vor închide plajele. „Sper să nu se ajungă în situaţia în care să se închidă plaje, să fie asemenea măsuri care până la urmă fac şi rău turistului care vine să se bucure de mare sau de soare. Cred că oamenii vor înţelege. La plimbări oameni se aglomerează pentru că aglomeraţia a fost permisă, pentru că poliţia şi echipajele de poliţie nu au fost poate foarte bine organizate aici pe litoral şi atunci, dacă ai un singur echipaj o dată la trei ore care trece pe faleză, normal că agenţii economici poate nu au respectat. Vor fi mai multe patrule, vor fi controale mixte şi se vor suspenda autorizaţiile”, a promis ministrul de Interne.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net