Singurul cimpanzeu găzduit de Grădina Zoologică din Băneasa s-a stins la venerabila vârstă de 43 de ani. Maimuţa era extrem de îndrăgită de vizitatori, iar pe seama ei circulă mai multe legende.


Felix a murit în urmă cu o lună, mai exact pe 4 decembrie. A căzut secerat, imediat după masa de prânz, probabil în urma unui atac de cord, scrie stirileprotv.ro.

Raportul de la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (un fel de IML cu care colaborează Grădina Zoologică) nu a venit, dar cel mai probabil a fost un anevrism sau un atac de cord. Mai exact, cimpanzeul a murit de bătrâneţe, iar cei 43 de ani ai primatei echivalau cu 100 de ani la om.

Părinţii cimpanzeului au fost vedetele Circului Globus

Maimuţa s-a născut în captivitate, în 1971 sau ‘72. Anul este incert, pentru că Zoo Băneasa nu ţinea, pe atunci, registre cu certificatele de naştere ale animalelor.

Părinţii lui au fost vedetele Circului Globus, iar atunci când s-au “pensionat” au fost mutaţi la Zoo Băneasa, unde i-au şi dat viaţă lui Felix.

Una dintre legendele care circulă pe seama lui Felix spune că jucăuşul cimpanzeu îşi recunoştea vizitatorii care veneau, după 20 de ani, cu proprii copii. Alta, că şi-a ucis în bătaie sora.

Trupul lui Felix va deveni material de studiu pentru veterinarii români.

 

 

 

 
 
Loading...

Alte articole