FOTO EXCLUSIV Aşa arătau candidaţii noştri pe vremea când nu visau la Cotroceni!

Ultima actualizare:

    Aşa arăta Victor  Ponta la 18 ani,  împliniţi la Paris,  în 1990
Aşa arăta Victor Ponta la 18 ani, împliniţi la Paris, în 1990

14 candidaţi se bat pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni. Unii aveau 17 ani la Revoluţie, alţii aveau o carieră încă din epoca ceauşistă. Click! vă spune ce făceau acum 20 de ani principalii candidaţi la preşedinţie.

VICTOR PONTA, 42 ani

În 1989, avea 17 ani şi era elev la Liceul Ion Neculce din Bucureşti. Pasionat de baschet, era vedeta şcolii. De aceea, a fost acceptat într-un schimb de experienţă cu elevi din Franţa. Spre surprinderea tuturor, mai ales a mamei, tânărul Ponta a decis să nu se întoarcă în ţară. Avea 20 de dolari în buzunar şi nu ştia limba franceză. A dormit două săptămâni pe bănci, în gară şi în parcurile din Paris.

Victor Ponta
Victor Ponta

A împlinit 18 ani în capitala Franţei. A rămas opt luni departe de casă, timp în care a lucrat într-un fast-food, unde prăjea cartofi. Mama l-a convins să se întoarcă în ţară, a dat tezele, a luat Bac-ul şi a intrat la Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti. Acum 20 de ani, era student, iar între 1995 şi 1998 a fost procuror, ”cel mai tânăr din istorie, la 23 ani”, se laudă Victor Ponta.

ELENA UDREA, 41 ani

În 1991, la 17 ani, Elena Udrea era elevă în ultimul an la Colegiul Naţional ”Hasdeu” din Buzău.

Elena Udrea avea  17 ani când a  concurat la Miss  Adolescenţa,  în 1991
Elena Udrea avea 17 ani când a concurat la Miss Adolescenţa, în 1991

Elena Udrea
Elena Udrea

S-a înscris la concursul ”Miss Adolescenţa”. A intrat prima pe scenă şi a încercat să impresioneze juriul cu o poezie a lui Lucian Blaga, scria la acea vreme presa buzoiană. Din pricina poeziei, a fost fluierată, iar tânăra a plecat plângând. În cele din urmă, a primit un premiu de consolare: un abonament la toate spectacolele de la Casa de Cultură din oraş.

După liceu, a urmat Facultatea de Drept, la Universitatea ”Dimitrie Cantemir” din Bucureşti. Aşadar, acum 20 de ani, Elena Udrea era studentă, iar din 1997 a fost avocat la propriul cabinet de avocatură.

MONICA MACOVEI, 55 ani

Monica Macovei a intrat în procuratură în 1983, la 24 de ani, după ce absolvise Facultatea de Drept, cu media 10.00 şi cu diplomă de merit.

Monica Macovei,  în vremea când  era procuror
Monica Macovei, în vremea când era procuror

Monica Macovei
Monica Macovei

A fost procuror până în 1997. Între timp, a studiat la Universitatea Central Europeană din Budapesta, iar în 1995 a lucrat ca expert pe Justiţie pentru Consiliul Europei, în mai multe ţări foste comuniste.

Acum 20 de ani, Monica Macovei încă studia cursuri avansate, la universităţi de prestigiu din Europa. În 1997, a demisonat şi a devenit avocat în Baroul Bucureşti, până în 2004 când i s-a propus funcţia de ministru al justiţiei.

KLAUS IOHANNIS era profesor

Klaus Iohannis a fost  profesor de Fizică  până în 1997, în Sibiu
Klaus Iohannis a fost profesor de Fizică până în 1997, în Sibiu

Avea 30 de ani, în 1989. Era deja profesor de Fizică şi tocmai se căsătorise cu Carmen, profesoară de Engleză.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

A predat la mai multe şcoli din judeţul Sibiu, dar între 1989 şi 1997 a predat la cel mai prestigios liceu din oraş, Colegiul Naţional ”Samuel von Brukenthal”. Venea zilnic la şcoală pe bicicletă, după cum a mărturisit pentru Click!.

Klaus Iohannis îşi aminteşte şi acum cu mare plăcere de acea perioadă, de orele petrecute pregătind ora de Fizică şi, mai ales, experimentele de laborator. Le considera foarte utile pentru dezvoltarea copiilor, la fel ca şi excursiile la munte pe care le organiza foarte des.

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU, şef de radio

Călin Popescu-Tăriceanu,  în 1992, când avea cel mai  de succes post de radio
Călin Popescu-Tăriceanu, în 1992, când avea cel mai de succes post de radio

Acum 20 de ani, Călin Popescu-Tăriceanu era mândru că înfiinţase unul dintre cele mai de succes posturi de radio din România, Radio Contact.

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Fusese inginer şi asistent universitar, iar în 1989 avea 37 de ani. În februarie 1990, a fondat Radio Contact, un post unde şi-au început cariera o mulţime de jurnalişti de succes. Călin Popescu-Tăriceanu a fost directorul general al postului până în 1996.

Pasiunea sa pentru maşini l-a îndemnat să intre în afaceri în acest domeniu. În 1990, a fost unul dintre fondatorii PNL şi a fost parlamentar de la prima legislatură, încă de acum 25 de ani, mai întâi deputat, apoi senator.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net