FOTO Fenomene meteo extreme în țară! Tornadă și grindină cât oul de găină!

Ultima actualizare:

    Grindină în Buzău Foto: Mihai Ionescu
Grindină în Buzău Foto: Mihai Ionescu

Minivacanța de 1 mai a adus cu sine și niște fenomene meteorologice destul de neobișnuite pentru această perioadă. Dacă până acum ne-am bucurat de timpul plăcut de afară, mercurul din termometre urcând chiar și până la 23, 24 de grade, iată că vremea nu dezminte încă, Mama Natură confirmându-și din nou forța.

Unul dintre cele mai extreme fenomene de acest gen a fost reprezentat de o tornadă în județul Călărași, în zona localității Drajna, care i-a speriat pe cinste pe șoferii ce treceau prin împrejurime. A fost declanșat și planul roșu în acest sens, la Constantin Brâncoveanu, după ce tornada a reușit să răstoarne un autocar cu 40 de persoane. Cazul este straniu în special deoarece tornadele nu se formează, de regulă, la noi în țară.

Grindina s-a depus într-un strat considerabil
Grindina s-a depus într-un strat considerabil

Din fericire, din primele informații nu reiese că ar exista persoane decedate, însă există mai mulți răniți, 4 dintre aceștia fiind transportați la spital. În zonă s-a intervenit cu 12 ambulanțe, forțe ale poliției și echipaje ISU, precum și un echipaj de descarcerare. Pe lângă autocar, există și alte daune provocate de vijelie, tornada smulgând acoperișurile mai multor gospodării în zonă, însă momentan este necunoscut numărul acestora, așa cum a explicat pentru Digi 24 prefectul de Călărași, George Iacob.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că şapte răniţi sunt în curs de evaluare şi că numărul poate creşte. El a confirmat că autocarul a fost răsturnat de vântul foarte puternic, care ajunsese la 90 de kilometri pe oră.

Grindina a umplut gospodăriile din Buzău
Grindina a umplut gospodăriile din Buzău

Grindină cât oul de găină în Buzău

Un alt fenomen meteorologic cel puțin straniu pentru această perioadă a avut loc în Buzău, unde a căzut grindină cât oul de găină. Mai multe curți și gospodării au fost „bombardate” cu gheață, în urma furtunii declanșate în zonă. La final, mai mulți martori au imortalizat fenomenul ciudat, grindina umplând jgheaburile și adunându-se un strat considerabil și pe jos, pozele respective părând că descriu un adevărat peisaj de iarnă.

Vântul puternic a răsturnat un autocar
Vântul puternic a răsturnat un autocar

De asemenea, la Urlați, județul Prahova, câțiva oameni au filmat cum furtuna a inundat străzile principale, care păreau că s-au transformat în adevărate râuri. Ploi violente cu grindină au mai avut loc și în alte localități, precum Sinaia și Ploiești, unde a plouat torențial.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net