FOTO Kera Calița, imperiu al plăcerilor culinare și viață excentrică. Povestea jupânesei de la Jariștea

Ultima actualizare:

    Laura Nicolau sau Kera Caliţa, cum o ştie lumeafoto: arhivă Click!
Laura Nicolau sau Kera Caliţa, cum o ştie lumeafoto: arhivă Click!

Kera Caliţa, cunoscuta patroană a Locantei Jariştea, a avut un succes fabulos de când a deschis vestita cârciumă din buricul Bucureştiului. Acum, în plină pandemie de COVID-19, jupâneasa este anchetată într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Viața ei ar putea fi oricând un subiect de carte sau de film.

Poliţiştii au făcut miercuri dimineaţă 30 de percheziţii în Bucureşti şi în mai multe judeţe în două dosare de evaziune fiscală şi spălare a banilor, cele mai numeroase, 22, fiind cele care vizează achiziţii de produse textile şi de legume şi fructe. Kera Caliţa, patrona restaurantului Jariştea din Bucureşti, ar fi una dintre persoanele verificate.

Cine este Kera Caliţa. A transformat un birt cu vin vărsat într-un obiectiv turistic 

Kera Caliţa s-a născut în Lehliu Gară, judeţul Călăraşi, însă bunicii ei, materni şi paterni, sunt de pe malurile Borcei, meleagurile lui Odobescu. S-a mutat în Bucureşti, în adolescenţă, după ce mama s-a recăsătorit, scrie Adevărul.ro.

După numele de botez se numeşte Aurora Leventis, după căsătorie, Nicolau, însă după numele de scenă este Kera Caliţa, celebra patroană a “Locantei Jariştea“, din buricul Bucureştiului. "Eu am fost bibliotecar de formaţie şi după aceea, din 1980 în 1990 am fost casier contabil la Higiena. După vremurile pline de învolburări, pline de materialism-dialectic, am visat la o cârciumă. Mi-o doream de mult din poveştile bunicilor şi din închipuirile mele. După şcoală, în 1980, când lucram la bibliotecă venitul era foarte mic. Ş-atunci era o lume cu prieteni şi relaţii şi mama mi-a aranjat să mă angajez casier-contabil la Higiena pentru simplul motiv că se câştigau mult mai mulţi bani. Dar nu era lumea mea şi am suferit în tăcere până au venit vremurile noi, şi-am ştiut că se deschide o poartă pe care vor apărea alţi oameni, alte tabieturi şi alte ocupaţii", a mărturisit coana Caliţa, într-un interviu pentru Life.ro.

Citește pe www.adevarul.ro povestea fabuloasă a Kerei Calița

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net