FOTO Sătui de promisiunile autorităţilor, şi-au «asfaltat» singuri drumul plin de gropi

Ultima actualizare:
Clujenii au scăpat de  cratere în câteva ore
Clujenii au scăpat de cratere în câteva ore

De 20 de ani, autorităţile locale au tot promis că le repară drumul, care arată ca după război, dar nu s-a întâmpla nimic. Asta până ieri, când 50 de oameni care locuiesc pe o stradă de la periferia oraşului Cluj-Napoca au luat problema pe cont propriu şi s-au apucat de “asfaltare”.

Colonia Sopor este o zonă rezidenţială din Cluj-Napoca, unde se află aproximativ 70 de case, la care se ajunge pe un drum de 4 km împânzit de gropi. În ciuda faptului că oamenii plătesc impozite, ei nu au canalizare şi strada pe care îşi distrug zilnic maşinile e neasfaltată de circa 20 de ani.

Oamenii au cărat materiale pentru asfaltare cu propriile utilaje


    Clujenii au scăpat de  cratere în câteva ore
Clujenii au scăpat de cratere în câteva ore

Duminică, începând cu ora 9.00, circa 50 de locuitori s-au împărţit în trei echipe şi au început, cu mijloace proprii, să astupe gropile cu pământul şi balastrul rămase de la diferite lucrări în zonă. Pământul a fost dus cu căruţele sau cu maşinile oamenilor.

„Răbdarea noastră a ajuns la limită. Am vrut să tragem un semnal de alarmă politicienilor că trebuie să se ocupe şi de noi. E inadmisibil ca această stradă să devină impracticabilă. Am făcut sesizări nenumărate", a declarat Mihai Şerban, unul dintre clujenii implicaţi în acţiune.

simeon stalpnicul png

„10.000 de lei am dat anul trecut pentru reparaţia celor trei maşini ale familiei. Şi acelaşi lucru l-au păţit şi celelalte circa 70 de familii din Colonia Sopor, pentru că altfel nu poţi ajunge în oraş, dacă nu ai maşină", a declarat Gheorghe Căpuşan, un alt localnic aflat la muncă voluntară. Cheltuielile acestuia au fost confirmate şi de Mihai Şerban: "Anul trecut, reparaţiile la maşinile familiei m-au costat 6.000 de lei, din cauza stării drumului. Sunt doar costuri cu reparaţiile maşinilor din cauza problemelor cu gropile".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net