FOTO Te-ai săturat de furnicar? Fă plajă în sălbăticie!

Ultima actualizare:
Plaje fără agitaţie, pe litoralul românesc
Plaje fără agitaţie, pe litoralul românesc

Te-ai săturat de fiţe, de mitocănie, dar mai ales de aglomeraţia din staţiuni? Poţi să-ţi continui sejurul pe plajele virgine! Vei avea parte de linişte, te vei bucura de peisaje de vis şi, cel mai important, nici nu vei scoate prea mulţi bani din buzunar.

Vadu, Corbu şi Gura Portiţei sunt câteva dintre destinaţiile "exotice" de pe Litoralul românesc. Nu există magazine, toalete sau apă potabilă. Accesul este anevoios şi rişti să rămâi înţepenit cu maşina prin coclauri, însă plajele virgine merită orice efort.

Sunt, practic, singurele zone de pe Litoral unde nu întâlneşti decât pescăruşi, nisip şi mare. Cât vezi cu ochii! Cazarea este gratis, întrucât se campează în corturi sau rulote, iar masa se pregăteşte de acasă.

Plaje fără agitaţie, pe litoralul românesc
Plaje fără agitaţie, pe litoralul românesc

Distanţa dintre două cearşafuri poate fi de kilometri buni, astfel că turiştii se pot bucura de nudism nestingheriţi. Puţină lume ştie de existenţa acestor oaze de linişte de la malul mării. Şi mai puţini sunt cei care se încumetă să se aventureze în sălbăticie. Cei care au ajuns odată aici, revin însă de la an la an.

"Nu aş da plaja din Vadu pentru nici o petrecere din Vamă. Nu sunt oportunităţi de distracţie aici, în afară de un joc de şah, un rummy sau ce îţi aduci de acasă, dar după câteva zile petrecute în cort, timp în care auzi doar valuri şi pescăruşi, te simţi cu adevărat relaxat", spune Bogdan, un tânăr bucureştean care, din 2009, vine anual în vacanţe cu soţia pe plajele virgine din nordul Litoralului.


    Plaje fără agitaţie, pe litoralul românesc
Plaje fără agitaţie, pe litoralul românesc

Cald şi senin, pe Litoral, în acest weekend. Meteorologii prognozează temperaturi de 29 -30 de grade la malul mării şi 24 -25 de grade în apă. Vremea va continua să fie călduroasă şi la începutul săptămânii următoare: luni sunt estimate 33 de grade.

În toată ţara, va fi vreme călduroasă, în jur de 30 de grade, iar în sudul Olteniei şi al Munteniei va fi caniculă, circa 36 de grade. De azi, încep să se adune câţiva nori care vor aduce averse locale de ploaie la munte, iar seara şi în cursul nopţii, şi în estul şi sudul ţării. (Marina Dohi)

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net