FOTO Uite cum i-a schimbat funcţia de preşedinte!

Ultima actualizare:

Funcţia de preşedinte nu e deloc o misiune uşoară. Dovadă stau fotografiile cu Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu făcute la începutul şi sfârşitul fiecărui mandat.

Click! vă prezintă modul în care stresul şi-a pus amprenta pe faţa primilor oameni în stat, după 1990.

Ion Iliescu, două mandate şi jumătate

Cei care erau adulţi în decembrie 1989 şi-l amintesc pe Ion Iliescu foarte bine. Avea 59 de ani şi o carieră politică în spate. A fost foarte activ în primele luni de după Revoluţie. Încă nu încărunţise, iar pe creştetul capului se zburlea tot timpul un smoc de păr. A condus statul român în trei rânduri: 1990-1992, apoi ca preşedinte ales după noua Constituţie, între 1992-1996 şi 2000-2004. Mineriadele, revoltele, protestele şi acuzele de tot felul, i-au marcat şi trăsăturile feţei, iar părul s-a rărit şi a albit. La sfârşitul mandatului arăta ca un bătrânel simpatic, de 66 de ani.

Emil Constantinescu, un mandat greu

Profesorul Emil Constantinescu avea 57 de ani când a fost ales preşedinte, în 1996. Se angajase după 1990, împreună cu alţi intelectuali de marcă, să aducă democraţia în ţara noastră. A pierdut alegerile din 1992, dar le-a câştigat pe cele din 1996. La sfârşitul mandatului, în 2000, s-a declarat învins de ”servicii” şi nu a mai participat la alte alegeri. Pe măsură ce au trecut anii la Palatul Cotroceni, părul a albit, iar sub ochi au apărut cearcăne uriaşe, la doar 61 de ani.

Traian Băsescu, 10 ani la Cotroceni

Traian Băsescu avea 53 de ani când a câştigat alegerile, în 2004. El a sărbătorit în Piaţa Universităţii, cu mulţimea fericită, cu o sticlă de şampanie în mână şi cu şuviţa în vânt. A fost o campanile sub sloganul ”Să trăiţi bine!”, după scena retragerii lui Stolojan şi celebrul ”Dragă Stolo”. A fost prima oară când l-am văzut pe Traian Băsescu cu lacrimi în ochi. Fusese primarul Capitalei care se luase de piept cu buticarii, cu maidanezii, cu Brigitte Bardot. A anunţat că va fi un preşedinte activ şi aşa a fost. În 2009, a fost reales, pentru un mandat care va ţine până duminică, 22 decembrie 2014, la ora 24.00. În ultimii ani a încărunţit şi a început să poarte ochelari. Va pleca de la Cotroceni la 63 de ani împliniţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net