FOTO Vai de Capitala noastră! Oraşul în care petreci 8 ore pe zi stând la barieră

Ultima actualizare:
Bariera care delimitează  Bucureştiul de Voluntari  e blestemul şoferilor (Fotografii Sever Gheorghe)
Bariera care delimitează Bucureştiul de Voluntari e blestemul şoferilor (Fotografii Sever Gheorghe)

Trei, Doamne, şi toate trei! Bariere, căci despre ele e vorba. Ele sunt chinul de zi cu zi al şoferilor bucureşteni care tranzitează nordul şi nord-estul oraşului. În episodul de azi vă spunem cum pierd bucureştenii mai bine de şase ore din viaţa lor, în fiecare zi, stând în coadă la barieră. Aşa ceva n-au văzut europenii.

Nu există zi lăsată de Cel-de-Sus pentru ca la bariera de pe strada Petricani să nu se formeze cozi insuportabile de maşini. De vină este bariera amplasată la trecerea de cale ferată de pe magistrala Bucureşti-Constanţa, care blochează accesul autovehiculelor aproape din 30 în 30 de minute.

Pe aici trec zilnic, în medie, 50 de trenuri, fiecare cu destinaţia lui.  Într-o zi din cursul săptămânii, pe aici trec circa 26 de trenuri de călători şi 24 de trenuri de marfă, conform reprezentanţilor CFR. Un tren de pasageri ţine circulaţia blocată vreme de 5-7 minute, în vreme ce unul de marfă petrece circa 15 minute hurducăind prin faţa şoferilor furioşi.

Ei petrec mai mult de şase ore pe zi încolonaţi la bariera din Pipera, din cauza trenurilor care tranzitează zona de nord a oraşului.  Trei, Doamne, şi tot trei sunt şi cei care ne sfidează în fiecare zi, nepăsători la durerea noastră.

Pe strada Baicului se produc ambuteiaje zilnic din cauza trenurilor


    Bariera care delimitează  Bucureştiul de Voluntari  e blestemul şoferilor (Fotografii Sever Gheorghe)
Bariera care delimitează Bucureştiul de Voluntari e blestemul şoferilor (Fotografii Sever Gheorghe)

E vorba de cei trei primari care ar fi putut pune capăt acestei situaţii stânjenitoare prin construirea unui pasaj suprateran similar celui de pe Şoseaua Pipera.

Florentin Costel Pandele, edilul oraşului Voluntari, Neculai Onţanu, edilul sectorului 2, şi, cu voia dumneavoastră, mai-marele edil peste Bucureşti, Sorin Oprescu, sunt cei care ar fi trebuit să găsească o soluţie ca banii publici să fie investiţi în aşa fel încât să nu ne mai facă pe noi, cetăţenii, să pierdem timp şi combustibil, care, din câte ştiu, costă alţi bani. „Am renunţat la acest proiect la cererea primarului Oprescu.

Pe Şos. Andronache,maşinile stau în coloană, cumulat, 8 ore în fiecare zi

simeon stalpnicul png

Acesta a spus că va realiza el pasajul, în colaborare cu autorităţile din Voluntari", ne-a spus Neculai Onţanu, primarul sectorului 2. Primăria oraşului Voluntari a avut ideea construirii unuia, ba a avut chiar şi banii, însă edilii s-au încurcat în avize şi hârtii plimbate de la o instituţie a statului la alta. Bariera care delimitează oraşele Bucureşti şi Voluntari nu e sigura care îi scoate din minţi pe şoferi. Două instalaţii similare sunt la capătul Şos. Andronache şi pe strada Baicului. Mă întreb: oare cum se simt turiştii străini când stau la coadă ca să treacă trenul?

Şoferii bucureşteni petrec puţin peste opt ore pe zi stând la bariera de pe strada Petricani. Pe aici trec zilnic circa 50 de trenuri, dintre care jumătate sunt de marfă. Cei mai ghinionişti şoferi au stat la barieră şi 40 de minute, aşteptând să treacă două trenuri personale, două mărfare şi o locomotivă obosită. La bariera din Andronache, situaţia e similară, întrucât trenurile care trec  prin Petricani opresc traficul şi aici. Pe strada Baicului, trenurile îi ţin pe şoferi la barieră cam două ore şi jumătate pe zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net