Fratele lui Nicu Gheară, furt de 2 milioane €

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Românii au lovit din nou. O reţea de conaţionali, specializată în clonarea cardurilor, a fost anihilată ieri de poliţia română! Unul dintre liderii grupării este, conform autorităţilor, fratele controversatului om de afaceri Nicu Gheară, Constantin, zis „Tică”.

85 de percheziţii au avut loc simultan, ieri dimineaţă, în România, Anglia, Germania, SUA şi Republica Dominicană. Totul cu scopul de a prinde o grupare condusă de fratele şi de unul dintre finii lui Nicu Gheară. Pe scurt, membrii acesteia clonau carduri, folosind dispozitive de copiere a datelor introduse de clienţi din diferite ţări ale lumii în bancomate sau la cumpărături. Conform informaţiilor poliţiei, prin această metodă s-au furat în jur de 2 milioane €.

Fraudă de proporţii dată de români în nouă ţări! Reţeaua condusă de fratele şi finul lui Nicu Gheară a furat 2 milioane de euro

Liderii reţelei sunt, conform poliţiei, Constantin Gheară, zis „Tică" (53 de ani), acesta fiind fratele lui Nicu Gheară, Romeo Ursu, zis „Boenică" (45 de ani), Lucian Ghiuri, zis „Piticu" (45 de ani) şi Relu Şerban (57 de ani). Numele lui Lucian Ghiuri apare şi în dosarul furtului colecţiei de costume Armani.

Modul de lucru al infractorilor era unul desprins din filmele cu gangsteri.

Conform poliţiştilor, baza operaţiunilor era în România, aici realizându-se, în adevărate „laboratoare", echipamentele prin care se furau banii din ATM-uri sau se extrăgeau datele clienţilor introduse în POS-uri.

De asemenea, tot de aici se ridicau banii proveniţi din infracţiuni. În plus, oamenii din ţară mai obţineau bani din taxe de protecţie sau din alte activităţi ilicite.

Dacă în România se fabricau dispozitivele, în străinătate se dădeau loviturile. Astfel, poliţiştii au descoperit că infractorii au instalat, în Spania, Elveţia, Portugalia, Franţa, Marea Britanie, Ecuador, Columbia şi Austria dispozitivele de copiere a datelor pe ATM-uri şi POS-uri, pe care le manipulau pe timpul nopţii.

Datele de identificare copiate erau folosite pentru falsificarea mijloacelor de plată electronică, utilizate pentru retragerea banilor, pe teritoriile Republicii Dominicane, SUA, Japoniei, Iordaniei şi Nepalului.

Includerea Republicii Dominicane pe lista ţărilor în care s-au făcut ieri percheziţii ar putea duce cu gândul, automat, la Adrian Mutu. Fotbalistul este cununat cu Consuelo chiar de Nicu Gheară, care i-a botezat şi copiii. Mai mult, soţia „Briliantului", Consuelo, este fata unuia dintre cele mai influente personaje din acest stat, fost ambasador şi fost ministru.

„Fratele meu nu a avut, nu are şi nici nu va avea vreodată vreo treabă cu persoanele anchetate de DIICOT. Ce se întâmplă în aceste zile, însă, legat de aceste anchete, depăşeşte orice închipuire! Pentru unii este de-ajuns dacă te numeşti Gheară şi dacă discuţi la telefon cu o persoană care este urmărită pentru diverse infracţiuni ca să facă din asta mare anchetă şi mare tămbălău. După cacealma, nu-şi mai cere nimeni scuze pentru că îţi este terfelit numele", a precizat ieri Nicu Gheară printr-un comunicat.

Nicu Gheară şi soţia sa sunt buni prieteni cu Mircea Sandu şi fiica acestuia, Raluca

simeon stalpnicul png

Nicu Gheară (48 de ani) este unul dintre cele mai controversate personaje din România. Fost jucător de fotbal la Rapid, acesta a plecat din ţară în urmă cu 12 ani, numele lui fiind asociat de-a lungul timpului cu mai multe activităţi ilegale. Niciodată acuzaţiile nu s-au ridicat mai presus de gradul de zvon în ceea ce-l priveşte.

Adi Mutu îşi vizitează adesea naşul la Ibiza

simeon stalpnicul png

Având „cartierul general" la Ibiza, în Spania, Gheară este unul dintre apropiaţii lui Mircea Sandu (e naşul nepoatei preşedintelui FRF), Adrian Mutu sau Gabi Tamaş, fiind naşul de cununie al ambilor. De asemenea, Gheară a fost partenerul „Briliantului" în mai toate afacerile pe care acesta le-a deschis în România, dar are şi el câteva afaceri în România, inclusiv o agenţie de fotomodele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net