Fratele vicepreşedintelui ANPC a fost condamnat pentru evaziune fiscală. Ce pedeapsă a primit omul de afaceri Alexandru Giurcău

Ultima actualizare:

    Foto: arhivă
Foto: arhivă

Verdict al magistraților gorjeni în cazul omului de afaceri Alexandru Giurcău, nimnei altul decât fratele vicepreședintelui ANPC. Acesta a primit 3 ani și șase luni de închisoare pentru evaziune fiscală.

Omul de afaceri Alexandru Giurcău a fost condamnat pentru evaziune fiscală de Tribunalul Gorj. Fratele vicepreședintelui ANPC are de ispășit 3 ani și șase luni de închisoare, în mai multe dosare în care a fost acuzat de evziune fiscală. Giurcău a fost judecat în calitate de administrator al unor firme de deratizare din oraș, prezentate generic de acesta sub denumirea de ,,Regele Gândacilor”. 

Alexandru Giurcău a prtimit o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare 

”Condamnă pe inculpatul GIURCĂU ALEXANDRU, administrator al S.C. FULSTYLE ECO S.R.L. Târgu Jiu, la: – 2 ani şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în modalitatea sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale prin evidenţierea în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, în formă continuată (153 acte materiale)(…). Condamnă acelaşi inculpat la: – 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în modalitatea omisiunii, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, în formă continuată, (37 acte materiale)(…) Condamnă acelaşi inculpat la: – 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală în modalitatea sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale prin evidenţierea în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, în formă continuată (64 acte materiale)(…) Contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 2 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 1 an şi 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 6 luni închisoare”, a stabilit Tribunalul Gorj, scrie gorjeanul.ro. 

În aceeași hotărâre, instanța a dispus ca Alexandru Giurcău să nu aibă voie timp de 3 ani să fie implicat în afaceri, asta în contextul în care după începerea cercetărilor în acest dosar el și-a deschis o altă firmă și și-a continuat activitatea, scrie gorjeanul.ro. În prezent, pe averea lui Giurcău a fost pus sechestru în cuantum de peste 200.000 de lei. 

Citește și: 

Daniel Dragomir a plecat din țară cu o zi înainte de condamnare. Era însoţit de o femeie

Raoul, condamnat la doi ani de închisoare și patru luni de muncă în folosul comunității. A comis-o de 8 ori

image
image
image
image
image
image
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net