Circul lui Ioan Becali din sala de tribunal, regizat de judecătoare

Ultima actualizare:

    Frații Victor și Ioan Becali au dat șpagă judecătoarei pentru a scăpa de pușcărie
Frații Victor și Ioan Becali au dat șpagă judecătoarei pentru a scăpa de pușcărie

Mărturie șocantă în dosarul de șpagă pe care ar fi dat-o Giovani și Victor Becali judecătoarei Geanina Terceanu. O martoră povestește totul despre înșelătoria din sala de judecată, despre cum s-a dat șpaga care să-i de pușcărie scape pe greii din fotbal.

Procurorii DNA au probe că judecătoarea Geanina Terceanu este cea care a regizat circul făcut de Ioan Becali în sala de judecată, în 2012, la procesul dosarului „Transferurilor”.

Circ regizat în sala de judecată

„Să vă ferească Dumnezeu să ajungă familia mea să conducă ţara asta! Să vă văd atunci dacă faceţi dreptate sau nu! Că trebuie să o faceţi! Aaa, dacă aţi consemnat ce a zis martorul, săru’-mâna! Pot să vă sărut mâna? V-ar plăcea, dar ce doamnă? Sunteţi sub ordin să se scrie cum vrea martorul?“, răcnea Becali plin de indignare în sala de judecată.

Ulterior a ieşit la iveală că spectacolul era regizat chiar de magistratul șpăgar Geanina Terceanu. Unul dintre denunţătorii din acest caz, care este chiar rudă cu fraţii Becali, a povestit anchetatorilor că judecătoarea Terceanu le-a transmis impresarilor cum să se poarte în sala de judecată la pronunţarea sentinţelor măsluite, scrie adevarul.ro.

Banii au fost lăsați pe un raft într-un supermarket

„M-am dus la judecătoare acasă şi i-am transmis că familia Becali este de acord să dea cei 105.000 euro. Am stabilit cu judecătoarea ca, în cazul în care voi primi banii de la familia Becali, să îi dau două bipuri pe telefonul dedicat cu aceasta, iar în cazul în care nu am primit banii, să îi dau un singur bip“, a declarat Gabriela Manole, citată de adevarul.ro.

Martora a fost pusă să ceară banii de la Victor Becali în plicuri, pe care acesta să-i lase în anumite locuri. În final, şpaga a fost ascunsă într-o pungă de chipsuri.

„După câteva zile, m-am întâlnit cu Becali Victor în acelaşi loc, de această dată chiar în magazinul Penny Market şi am stabilit să ne plimbăm printre rafturi, fără să ne vorbim, şi să îmi lase banii într-un plic, pe un raft. Acesta mi-a lăsat banii pe un raft din magazin şi eu i-am luat imediat, după care am plecat, de asemenea, fără să ne vorbim. Imediat după ce am luat banii de la Becali Victor, i-am dat judecătoarei două bipuri, aceasta înţelegând, în acest mod, că am luat banii. În aceeaşi zi, aşa cum convenisem cu judecătoarea, am mers în satul Movila, având banii asupra mea şi am identificat casa surorii judecătoarei. (...) La scurt timp, m-am întâlnit cu ea (judecătoarea Geanina Terceanu) pe drum. M-am făcut că nu o cunosc şi am mers în paralel cu ea, până când ne-am apropiat de casa surorii ei. (...) I-am dat banii surorii judecătoarei într-un plic introdus într-o pungă de chipsuri“, a mai povestit martora.

Mare parte din cei 105.000 de euro a fost găsită în locuinţa surorii judecătoarei Terceanu, din satul Moviliţa (Ilfov), aşa cum a declarat martora.

Planuri cum să îngroape șpaga

„Legat de cei 105.000 euro, fac precizarea că, în cadrul altor întâlniri şi discuţii pe care le-am avut cu judecătoarea Terceanu Geanina, aceasta m-a întrebat insistent cum să ascundă banii, iar eu i-am sugerat că poate să-i pună într-o cutie metalică pe care s-o îngroape foarte adânc, fără să o vadă nimeni, lângă curtea surorii sale. Acesteia îi era teamă că banii ar putea fi mâncaţi de rozătoare, iar eu i-am sugerat din nou că dacă îi pune într-o cutie metalică nu o să se întâmple acest lucru. De asemenea, judecătoarea Terceanu Geanina mi-a spus că este posibil să îi ascundă în beciul casei surorii sale“, a mai declarat Gabriela Manole, martoră în acest dosar.

Frații Becali au mărit suma pretinsă

După pronunţarea soluţiei de achitare, impresarii Ioan şi Victor Becali au fost atât de mulţumiţi de prestaţia judecătoarei Geanina Terceanu încât au hotărât să-i dea 45.000 euro, drept mulțumire. Suma de bani a fost dată judecatoarei de către Victor Becali la spălătoria de maşini din parcarea magazinului Penny Market de pe Şoseaua Fundeni.

Și-a luat apartament de lux

Judecătoarea Geanina Terceanu a folosit 93.000 de euro din mita primită de la fraţii Becali pentru a-şi achiziţiona un apartament de lux. Magistrata a trecut locuinţa în declaraţia de avere. Ea a făcut însă o greşeală flagrantă. „Din examinarea declaraţiilor de avere date de către suspectă, nu rezultă existenţa vreunei surse licite a banilor folosiţi la achiziţionarea locuinţei (cum ar fi contractarea unui credit bancar, luarea unui împrumut de la vreo persoană, vânzarea vreunei alte proprietăţi“, au subliniat anchetatorii.

Cum a decurs procesul ”greii din fotbal”

• 2 octombrie 2008 Procurorul Doru Ţuluş de la DNA i-a trimis în judecată pe cei opt impresari şi şefi de cluburi.

• 3 aprilie 2012 Judecătoarea Geanina Terceanu de la Tribunalul Bucureşti a decis achitarea tuturor acuzaţilor.

• 12 noiembrie 2012 Magistraţii Viorica Costiniu şi Luchian Constantinescu i-au găsit vinovaţi pe cei opt, ai au dat condamnări.

• 20 mai 2013 Judecatoarele Lucia Tatiana Rog şi Corina Jijiie de la Curtea Supremă au decis rejudecarea dosarului de către Curtea de Apel Bucureşti.

• 4 martie 2014 Judecătoarele Anca Alexandrescu şi Codruţa Strîmb de la Curtea de Apel Bucureşti au decis definitiv condamnarea celor opt acuzaţi din acest caz. Victor si Ioan Becali au fost condamnați la 7 ani, respectiv 8 ani de inchisoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net