Fraudă de proporţii dată de români în nouă ţări! Reţeaua condusă de fratele şi finul lui Nicu Gheară a furat 2 milioane de euro

Ultima actualizare:

UPDATE. 12.45  Anchetatorii au descopeirit că liderii reţelei acuzate de furtul a două milioane de euro cu carduri clonate sunt Constantin Gheară, zis Tică, 53 de ani, fratele lui Nicu Gheară, Romeo Ursu, zis Boenică, 45 de ani, Lucian Ghiuri, zis Piticu, 45 de ani, şi Relu Şerban, 57 de ani.         

Numele unuia dintre cei patru apare şi în dosarul furtului colecţiei de costume Armani pentru anul 2013. Lucian Ghiuri, zis Piticu, a fost implicat în decembrie 2012 şi în furtul care a vizat depozitul firmei casei de modă Armani din Verona, de unde au dispărut 1.400 de costume, reprezentând colecţia de toamnă-iarnă pentru anul 2013, evaluate la două milioane de euro. În cadrul grupării, acesta avea rolul de a plasa costumele, al căror preţ ajungea şi la 2.000 de euro bucata pe piaţa neagră din România.

85 de percheziţii au loc simultan, joi dimineaţă, în România, precum şi în Anglia, Germania, SUA şi Republica Domicană, pentru probarea activității infracționale a membrilor unor grupări specializate în infracțiuni informatice – skimming.

Potrivit Poliţiei Române, sunt efectuate 78 de percheziţii domiciliare în România, astfel: 22 în Bucureşti şi județul Ilfov, 15 în județul Vâlcea, 7 în județul Olt, 3 în județul Constanţa, 4 în județul Vrancea, 4 în județul Cluj, 3 în județul Hunedoara, 4 în județul Galaţi, 3 în județul Satu Mare, 2 în județul Brăila, 1 în județul Braşov, 4 în județul Sălaj, 1 în județul Iaşi, 1 în județul Neamţ, 2 în județul Suceava, 1 în județul Bihor și 1 în județul Giurgiu.

În același timp, în baza cererilor de comisii rogatorii, se efectuează simultan  percheziții în străinătate, unde o parte dintre suspecții români au reședința și dețin sisteme informatice, echipamente skimming, aparatură de contrafacere de carduri, carduri falsificate, înscrisuri sau alte bunuri folosite la comiterea infracțiunilor, respectiv în Anglia, Londra, Germania, S.U.A. şi Republica Dominicană.

În acest sens, au fost emise și se pun în aplicare 70 mandate de aducere faţă de suspecţi. Pe lângă poliţiştii români angrenaţi în această acţiune, în cadrul centrului de comandă sunt prezenţi reprezentanţi ai EUROPOL – EC3 (Centrul European Cybercrime). Acţiunea a fost sprijinită de Biroul F.B.I. din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, agenţi F.B.I. din SUA, New York, Biroul Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, reprezentanţi BKA Wiesbaden – Germania, investigatori din cadrul DCPCU Londra şi EUROJUST, precum şi cu autorităţi din Marea Britaniei, Spaniei, Elveţiei şi Portugaliei.

În fapt, poliţiştii au stabilit faptul că,  din anul 2011, pe raza municipiului București și a celor 22 de județe menţionate, precum şi în străinătate, în 17 țări, respectiv în S.U.A., Republica Dominicană, Mexic, Columbia, Iordania, Ecuador, Japonia, Nepal, Marea Britanie, Italia, Germania, Austria, Elveția, Spania, Portugalia, Franța şi Ucraina, acţionează 7 grupuri infracţionale organizate. Acestea erau formate din aproximativ 100 de membri, cu legături între ele, cu roluri bine determinate şi ierarhizate, ce săvârşesc infracţiuni cu instrumente de plată electronice (skimming, carding - tranzacţionare ilicită şi/sau utilizare frauduloasă de informaţii furate privind cardurile de credit, falsificarea de carduri, retrageri/plăţi frauduloase de numerar).

Suspecţii îşi desfăşurau activitatea ilicită atât în România, cât şi în străinătate, astfel:În România organizau activitatea infracţională, fiind implicate persoane cu trecut infracţional, în special infracţiuni judiciare, care, prin poziţiile pe care le ocupă în mediile respective, reuşesc să atragă fonduri, să asigure protecţie, anonimat, să îngreuneze descoperirea lor de către anchetatori şi să asigure desfăşurarea activităţilor ilicite în condiţii cât mai bune, pentru obţinerea unui profit rapid. De asemenea, fabricau echipamentele skimming, atât pentru ATM-uri, cât şi pentru terminale POS în cadrul unor adevărate „laboratoare” și ridicau banii proveniţi din infracţiuni, încasaţi în străinătate şi trimişi în ţară.În străinătate (pe teritoriile Spaniei, Elveţiei, Portugaliei, Franţei, Marii Britanii, Ecuadorului, Columbiei, Austriei), instalau dispozitivele skimming pe ATM-uri și  POS –uri, suspecţii identificând în prealabil locurile (supermarket-uri, magazine), unde se ascundeau pe timpul nopţii şi manipulau echipamentele. Ulterior, datele confidenţiale bancare erau preluate prin tehnologia bluetooth sau se ridicau terminalele POS (înscenarea unor jafuri), falsificau instrumente de plată electronice, retrăgeau numerar din conturile de card compromise de la bancomate, folosind carduri contrafăcute și achiziţionau produse din diverse unităţi, folosind carduri contrafăcute. Datele de identificare copiate erau folosite pentru falsificarea mijloacelor de plată electronică, utilizate pentru retragerea banilor, pe teritoriile Republicii Dominicane, SUA, Japoniei, Iordaniei şi Nepalului.

Prejudiciul se ridică la 2 milioane de lei, iar victimele sunt persoane fizice şi juridice din Germania, Spania, Portugalia, Anglia, Elveţia, Austria, Franţa, Lituania, SUA.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net