Fraudă la Bacalaureat 2020, sesiunea din toamnă. Mai multe fotografii cu subiectele probei la alegere au apărut pe net

Ultima actualizare:
Subiectele au apărut în mediul online imediat după ora 09.00, ora începerii examenului
Subiectele au apărut în mediul online imediat după ora 09.00, ora începerii examenului

O fraudă a fost semnalată miercuri, în mediul online, în ceea ce privește examenul de Bacalaureat 2020 sesiunea toamnă. Mai mulți elevi au fotografiat cu telefoanele mobile subiectele la proba la agegere și le-au postat apoi pe Internet.

Fotografii care par făcute în clase, în timpul probei scrise de miercuri, cu subiectele de la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă, au apărut pe internet, pe grupuri de Facebook dedicate acestui examen sau pe alte platforme de socializare. În fotografii se poate vedea că subiectele sunt cele date miercuri, 26 august, la proba E) d), proba la alegere a profilului.


    Subiectele au apărut în mediul online imediat după ora 09.00, ora începerii examenuluiSursa foto: edupedu.ro
Subiectele au apărut în mediul online imediat după ora 09.00, ora începerii examenuluiSursa foto: edupedu.ro

Fraudă la Bacalaureat 2020, sesiunea toamnă. Care sunt liceele vizate

Potrivit Edupedu.ro, varianta înscrisă pe subiecte este cea cu numărul 5, exact cea care le-a picat elevilor la Bac. Pe paginile fotografiate se poate vedea indicativul centrului de examen, adică al liceului în care s-a susținut proba. Pe foile fotografiate apar inscripționate următoarele unități de învățământ: Liceul Teoretic Grigore Moisil, din Tulcea, centrul de examen nr. 5.885, Liceul Traian Vuia din Craiova, centrul nr. 3.451, Colegiul Tehnic Henri Coandă, Târgu-Jiu, centrul nr. 3.630.

Într-o fotografie apare chiar și un profesor

Într-una dintre fotografiile de la Tulcea publicate pe internet, apare chiar unul dintre profesorii supraveghetori, uitându-se în altă parte în timp ce candidatul fotografia subiectele de examen. Cei care au semnalat apariția acestor subiecte susțin că au apărut imediat după ce foile au fost distribuite în sălile de examen, la scurt timp după ora 9. Potrivit regulamentului de la Bacalaureat, la fel ca la toate examenele naționale, elevilor și profesorilor supraveghetori le este interzisă introducerea în sala de examen a oricăror mijloace de fotografiere și/sau de comunicare cu exteriorul.

Au fost eliminați din examenul de Bacalaureat 36 de candidați

Ministerul Educației a anunțat că 36 de candidați au fost eliminați din examen în toată țara, dar nu a anunțat în ce localități/școli au fost aceste cazuri. Miercuri s-a desfășurat ultima probă scrisă a Bac-ului de toamnă, cea la alegere a disciplinei, în funcție de profil și specializare. Primele rezultate vor fi afișate în data de 2 septembrie, contestațiile se vor putea depune tot pe 2, între orele 14-20, iar notele finale vor fi aflate în ziua de 5 septembrie.

Frauda de la Bacalaureat 2020 sesiunea din toamnă nu va rțmâne fără urmări, iar elevii care au încălcat regulile vor fi eliminați din și nu vor mai avea voie să-l susțină timp de două sesiuni de acum încolo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net