Fraude cu fonduri europene la APIA. Pagubă de 26 milioane €

Ultima actualizare:

    Multe dintre dosarele depuse de agricultori au fost măsluite (foto: Arhivă Click!)
Multe dintre dosarele depuse de agricultori au fost măsluite (foto: Arhivă Click!)

Directori din cadrul Agențiilor de Plăți și Intervenție pentru Agricultură București și Ilfov sunt în mijlocul unui scandal uriaș de fraudare a fondurilor europene. Capii agențiilor sunt acuzați că și-au folosit influența pentru a aviza dosare de finanțare a unor proiecte în agricultură încălcând legislația. Prejudiciul cauzat bugetului UE se ridică la 26 de milioane de euro.

Procurorii DNA fac percheziții luni la sediile acestor instituții, dar și la societăți comerciale și instituții publice din județele Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu și în București. Ei speră să găsească mai multe documente care să-i incrimineze pe cei suspectați de fraudare a fondurilor europene destinate sprijinirii micilor fermieri și agricultori din România. Conform DNA, faptele de care sunt acuzați directorii agențiilor subordonate Ministerului Agriculturii s-au comis în perioada 2012-2015.

Începând cu 1 ianuarie 2007, APIA derulează fondurile europene pentru implementarea măsurilor de sprijin finanţate din Fondul European pentru Garantare în Agricultură (FEGA). Subvenţiile se acordă sub formă de plăţi directe la hectar gestionate de Sistemul Integrat de Administrare şi Control (IACS) şi în cadrul măsurilor de piaţă pentru implementarea mecanismelor comerciale conform Politicii Agricole Comune (PAC), notează Mediafax.  

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net