Fugiţi din Libia! Această ţară este în război civil, iar graniţele sunt închise

Ultima actualizare:

    În Libia, au loc lupte de stradă, răpiri şi asasinate
În Libia, au loc lupte de stradă, răpiri şi asasinate

Situaţia este critică în Libia. Se trage în stradă, au loc răpiri şi asasinate. "Părăsiţi imediat această ţară!", este recomandarea Ministerului de Externe.

Mai multe ţări europene, printre care şi România, îşi îndeamnă cetăţenii să părăsească de îndată această ţară sau să se îndepărteze cât mai mult de zona de conflict.

"Pe fondul deteriorării accentuate a situaţiei de securitate din Libia, Ministerul Afacerilor Externe face un apel ferm către cetăţenii români să evite orice fel de călătorie cu destinația Libia, iar celor care se află în zonă să ia în considerare luarea deciziei de părăsi teritoriul libian. Cetăţenii români care decid să rămână în continuare în Libia, pe proprie răspundere, în pofida degradării situaţiei generale şi a recomandărilor MAE, trebuie să manifeste prudenţă maximă şi să menţină contactul permanent cu Ambasada României la Tripoli", transmite MAE.

Starea de conflict  din Libia a escaladat, având loc confruntări armate puternice între milițiile rivale, în special în zonele Tripoli și Benghazi. Astfel de incidente s-au extins cu o frecvență semnificativă și în alte zone din Libia. Activitățile grupărilor criminale -asasinate, răpiri, jafuri, furturi de mașini- contribuie  la menținerea unei stări generalizate de insecuritate.

Frontierele terestre cu Egipt, Algeria, Ciad, Niger și Sudan sunt închise, singurul punct de frontiera terestră deschis fiind cel cu Tunisia.

Aeroportul International din Tripoli este grav afectat și inutilizabil, existând în acest moment o singură posibilitate, respectiv aeroportul din Misrata (la 200 km est de Tripoli).

Cetăţenii români au la dispoziţie un sistem prin care sunt comunicate automat prin sms, la intrarea în țară, coordonatele Ambasadei României: telefon: +218 92 586304, telefon urgenţă: +218 92 5863041.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net