Funcționarii rămân fără telefoanele mobile de serviciu

Ultima actualizare:

    Funcționarii publici, inclusiv primari și directori, vor rămâne fără telefonul de serviciu, potrivit unui proiect de Ordonanțe de GuvernFOTO: 123rf.com
Funcționarii publici, inclusiv primari și directori, vor rămâne fără telefonul de serviciu, potrivit unui proiect de Ordonanțe de GuvernFOTO: 123rf.com

Guvernul României vrea să facă economii la buget. Se vor face concedieri, se vor bloca posturi și nu se vor mai plăti abonamentele la telefoanele de serviciu. Unii funcționari se bucură pentru că astfel nu vor mai primi apeluri în toiul nopțiii de la șefi.

Funcționarii publici, inclusiv primari și directori, vor rămâne fără telefonul de serviciu, potrivit unui proiect de Ordonanțe de Guvern.

Guvernul a anunțat că se vor mai lua și alte măsuri de reducere a cheltuielilor din isntituțiile de stat, cum ar fi concedierea a 50% dintre secretarii de stat, blocarea angajărilor la stat, precum și majorarea accizelor la țigări.

Executivul le cere șefilor de instituții publice și companii de stat, inclusiv primarilor, să nu mai cumpere telefoane mobile și abonamente de date și voce angajaților. Singurii care își vor păstra aceste beneficii sunt demnitarii.

Unii funcționari spun că această măsură va provoca greutăți în muncă pentru că sunt cazuri când trebuie să fie permanent în legătură cu alți colegi. Însă, alții se bucură pentru că, în felul acesta, vor scăpa de apelurile din toiul nopții, date de șefii lor.

Textul  proiectului

"Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe,autoritățile și instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, nu pot achiziționa din fonduri publice servicii de telefonie mobilă pentru personalul angajat, cu excepția personanelor care ocupă funcții de demnitate publică".

Cum aceste servicii erau cumpărate odată cu telefoanele mobile, bugetarii nu-și vor putea schimba aparatele cu unele de generație nouă la expirarea abonamentelor.

Citește și

Pensiile mari vor fi impozitate cu până la 50%

Taxă pe zahăr de la 1 septembrie. Va fi de până la 1 leu la litru la băuturile răcoritoare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net