Familia fostului edil al Iașiului, Constantin Simirad, trece prin moment extrem de dificile, după ce primarul a încetat din viață, în urma infectării cu COVID-19. Soția acestuia a cerut amânarea înmormântării pentru a putea participa și ea la funeralii.


Trecut la cele veșnice pe 29 martie 2021, fostul primar ar fi trebuit înmormântat astăzi, 31 martie. Însă, funeraliile au fost amânate pentru data de 3 aprilie, la ora 12.30. Conform surselor bzi.ro, Stela, soția lui Constantin Simirad, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Văduva se confruntă cu o formă ușoară a bolii, starea sa permițându-i să participe la înmormântare. Aceasta a solicitat o derogare din partea autorităților pentru a putea participa la funeraliile soțului. 

Mormânt impunător în Cimitirul Eroilor    

Constantin Simirad se va odihni în Cimitirul Eternitatea din Iași, lângă alte nume importante locale. Fostul edil și-a pregătit locul de veci din timpul vieții. Acesta este pavat cu marmură albă și este dotat cu o băncuță cu trei locuri și o masă din același material, dar culoare ceva mai închisă. 

mormant-constantin-simirad-8.jpg

Mormântul fostului primar de Iași este din marmură albă
FOTO: bzi.ro

Primar al municipiului Iași din perioada 1992-2003, Constantin Simirad a încetat din viață în noaptea de duminică spre luni (28/29 martie 2021). Acesta a fost infectat cu virusul COVID-19, fiind internat inițial la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. Fostul primar a fost transferat apoi la Spitalul „Dr. C.I. Parhon”, pentru a fi tratat de o altă afecțiune. Din nefericire, Simirad suferea și de alte comorbidițăți, ceea ce a făcut ca situația lui să se agraveze și să nu mai poată fi salvat. Tragedia în familia fostului primar este cu atât mai mare cu cât, în urmă cu doar câteva săptămâni, una din nurorile edilului a decedat după ce ani la rând s-a luptat cu o boală grea.  

Citește și: 

Constantin Simirad și-a pregătit din timp locul de veci. Cum arată mormântul fostului primar

Constantin Simirad, fostul primar al Iașului, a murit la 79 de ani din cauza COVID-19

 
 
Loading...