Funeriu, atac la adresa lui Dragoș Bucur: „Are acelaşi discernământ ca Şoşoacă”. Cum motivează declarațiile

Ultima actualizare:

    Daniel FuneriuFoto: Facebook
Daniel FuneriuFoto: Facebook

Actorul Dragoș Bucur a intrat în sfera criticilor după mai multe declarații controversate publicate pe conturile sale de socializare, printre care și dorința sa de a nu se vaccina și a nu purta mască de protecție.

Dragoş Bucur a fost criticat de către fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, care a povestit că în urmă cu 5 ani actorul era avocatul  ideii de „homeschooling (retragerea copiilor din școli și educarea lor acasă, de către părinți sau profesori aleși special în aces sens), susţinând că „şcoala obsoletă” distruge frumuseţea interioară a fetiţei sale.

Astfel, Funeriu l-a comparat pe Bucur cu fosta senatoare AUR Diana Șoșoacă. Fostul ministru a fost și el, la rândul său, atacat de către internauții care susțin punctul de vedere al lui Dragoș Bucur.

„Întreg Facebook-ul a fost şocat de afirmaţia unui artist că ”nu va purta mască şi nici nu se va vaccina”. Acum cinci ani, acelaşi artist, era avocatul numărul 1 al homeschooling-ului. Oripilat că fetiţa sa face matematică, citire şi alte asemenea materii în şcoala noastră obsoletă (demodată, învechită - n. red.), speriat că şcoala riscă să-i distrugă copilului „frumuseţea interioară”, a anunţat că „va merge pe calea sa” şi va face homeschooling.

Adică îşi deşcolarizează copilul şi se ocupă el, împreună cu soţia, de educaţia fetiţei. A fost, atunci, o întreagă isterie, pe logica „lasă că ştim noi cât de stresant şi prost e sistemul, ştiu eu, ca părinte, ce e mai bine pentru copilul meu, să nu se bage statul să îmi spună mie ce să fac cu copilul meu”.

Am luat poziţie fermă, explicând că eu sunt cel care s-a opus introducerii în lege a posibilităţii homeschooling-ului. Din două motive esenţiale: primul pentru că este neconstituţional şi al doilea pentru că este „o operaţie pe creierul copiilor noştri pentru care nu suntem pregătiţi”. Am fost atacat cu o rară violenţă”, precizează Funeriu pe pagina sa de socializare.  

În sprijinul afirmaţiei sale, fostul ministru a invocat „două realităţi vizibile”: 1) pandemia ne-a forţat pe toţi la „homeschooling”. Nu are rost să o lungesc aici, rezultatele le vedeţi  cu toţii.

Întreaga planetă se chinuie să-i ajute pe copii să recupereze, tulburările psihice ale copiilor (şi părinţilor) cresc alarmant, în situaţia în care, totuşi, mulţi părinţi lucrează de acasă. Imaginaţi-vă homeschooling cu părinţi mai puţin disponibili ca în pandemie...  

2) Artistul care a început această nebunie cu homeschoolingul este acelaşi care declara, zilele astea, că „nu poartă mască şi nu se vaccinează”. Un om care dă dovadă de acelaşi discernământ ca Şoşoacă. Desigur, puteţi decide singuri dacă e bine pentru copilul dumneavoastră să urmaţi sfaturile unui asemenea om”, a scris Funeriu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net