Caz revoltător în Ialomiţa! O angajată a Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială este acuzată  că a sustras din conturile instituţiei peste 71.000 de lei, bani care au ajuns în visteria familiei. Aceşti bani reprezentau plata alocaţiilor a 1.700 de copii din judeţ.


Este mamă, dar acest lucru nu a contat atunci când şi-a însuşit o mică avere din conturile instituţiei la care lucra. Cleopatra Maria Stroe a fost deconspirată chiar de colegii săi, iar organele de urmărire penală au intrat imediat pe fir. Femeia, care lucra de mai bine de 20 de ani la Agenţia ­Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Ialomiţa (AJPIS), a sustras în perioada 2012-2015 suma de 71.438 de lei. Banii, care proveneau din alocaţiile pe care statul le acordă copiilor săraci dar şi din pensii, au fost viraţi în conturile soţului, fiicei şi surorii sale.

familie-cleopatra.jpg

Banii au ajuns în conturile soţului şi ale fiicei sale
Foto: Facebook

În total, vorbim de 1.700 de copii sărmani, care au rămas fără sprijinul financiar oferit de stat. În momentul în care femeia a fost chemată la Parchet ca să dea declaraţii, conducerea AJPIS Ialomiţa a rămas fără cuvinte. „Este un lucru la care nu ne aşteptam să se petreacă, mai ales că dânsa avea o experienţă îndelungată în instituţia noastră. Este păcat că s-a întâmplat aşa ceva, este o pată neagră pentru noi”, a precizat Silviu Vlădăreanu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Ialomiţa, potrivit independentonline.ro. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au pus în mişcare acţiunea penală faţă de angajata AJPIS, care este acuzată de abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei.

 
 
Loading...