Furtună devastatoare la Cluj. Bilanț cutremurător: persoane rănite, copaci doborâți, mașini avariate și case distruse

Ultima actualizare:

    Duminică noapte peste Cluj Napoca s-a abătut urgiaSursa foto: Monitorul de Cluj
Duminică noapte peste Cluj Napoca s-a abătut urgiaSursa foto: Monitorul de Cluj

O furtună a devastat duminică noapte orașul Cluj-Napoca, dar a lovit puternic și multe zone limitrofe. Din păcate,au existat și victime în rândul locuitorilor, două persoane fiind rănite și ulterior internate în spital. A plouat torențial, a căzut grindină, iar vântul puternic a rupt copacii din rădăcini, a avariat mașini, a smuls acoperișuri și a distrus locuințe. Inundațiile i-au scos pe oameni din case, iar la ISU telefoanele au sunat non stop.

Mai multe zone din Cluj-Napoca şi din localităţile limitrofe au fost afectate, duminică seara, de o furtună puternică însoţită de grindină. Zeci de pompieri au intervenit toată noaptea pentru a îndepărta copacii doborâți de vijelie. Mai multe locuințe au rămas fără curent electric.

Până la miezul nopţii de duminică spre luni, la ISU Cluj au fost înregistrate 80 de solicitări, la care au intervenit 11 echipaje formate din 30 de pompieri.

La ISU, telefoanele au sunat toată noaptea

„După manifestările meteo extreme înregistrate pe parcursul serii, au fost preluate de către ISU Cluj peste 150 de solicitări, venite din municipiul Cluj-Napoca, pentru înlăturarea arborilor doborâți, a acoperișurilor sau elementelor de construcție afectate sau privind avarii ale rețelelor de distribuție a energiei electrice și gazului.

Astfel, au fost dislocate pentru a înlăturarea arborilor sau elementelor de construcții căzute peste autoturisme, locuințe sau instalații de distribuție a utilităților, 11 echipaje cu mijloace specifice (30 pompieri) din cadrul ISU Cluj, șapte echipaje ale Serviciului Spații Verzi din cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca (28 de specialiști), opt echipaje din cadrul asociației CERT (20 de voluntari), precum și echipe specializate din cadrul furnizorilor de utilități. Echipajele ISU Cluj au desfășurat peste 50 de intervenții, la care se adaugă cele ale Serviciului Spații Verzi și asociației CERT, potrivit Digi24.

Pe parcursul nopții două echipaje SAJ au transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate două persoane care au suferit contuzii în urma căderilor elementelor de construcții. Acesta prezentau afecțiuni ușoare, la evaluarea primară”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Potrivit sursei citate, luni dimineață au reînceput să fie înregistrate alte solicitări pentru îndepărtare arborilor sau elementelor de construcții afectate.

Liceul Lucian Blaga a rămas fără acoperiș

„Au fost sunt în teren cinci autospeciale ale ISU Cluj și mai multe echipe ale Serviciului Spații Verzi care răspund solicitări primite din partea cetățenilor”, au declarat reprezentanții ISU Cluj. De asemenea, s-a intervenit pentru îndepărtare arborilor din curtea secţiei de hematologie a Institutului Oncologic, pentru că blocau accesul ambulanţelor Echipaje. ISU a acţionat şi la Liceul Teoretic "Lucian Blaga", unde a fost smuls acoperişul.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net