Furtunile au făcut prăpăd în 16 judeţe. Un om a murit luat de viitură

Ultima actualizare:

    Străzile au fost  acoperite  de ape, la Iaşifoto: Dan Zaharia
Străzile au fost acoperite de ape, la Iaşifoto: Dan Zaharia

Capitala şi 44 de localităţi din 16 judeţe au fost afectate de furtunile de vineri şi sâmbătă. Zeci de case au fost inundate, iar circulaţia a fost perturbată pe 8 tronsoane de drum.

Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat la Călimăneşti, unde un bărbat a murit luat de viitură. Potrivit adevarul.ro, bărbatul de 57 de ani, de meserie tehnician veterinar, a fost descoperit sâmbătă dimineaţa pe malul pârâului, la 1 km depărtare de casă. Dispăruse de acasă vineri seara şi soţia nu a bănuit nimic, cu atât mai mult cu cât omul stabilise să se ducă la un vecin să vadă un meci împreună. Abia ieri dimineaţă, văzând că nu s-a întors acasă, familia a intrat în panică şi a alertat autorităţile. 


    Gospodării  inundate, în AlbaFoto: Adevărul
Gospodării inundate, în AlbaFoto: Adevărul

Apele au făcut prăpăd şi în comuna Ciuruleasa din judeţul Alba, unde mai multe gospodării au fost afectate, iar la Iaşi, ploile abundente înregistrate sâmbătă dimineaţa au inundat numeroase zone din oraş, parcările şi bulevardele fiind acoperite de ape. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, citat de news.ro, în total au fost inundate 44 de locuinţe, 39 de beciuri şi subsoluri, 120 de curţi, mai multe maşini, grădini, anexe gospodăreşti şi tronsoane de drum. Judeţele afectate sunt Alba, Bacău, Cluj, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Sălaj, Timiş, Vâlcea şi Vrancea. Vremea rea continuă. ANM a emis ieri un nou cod portocaliu de ploi abundente, vijelii, descărcări electrice şi căderi de grindină în 4 judeţe (Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi), valabil până duminică seara. Alte 24 de judeţe din Moldova şi din zonele de deal şi de munte vor fi sub cod portocaliu de vreme severă până duminică, ora 21.00. Şi în restul ţării vor fi azi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net