Cornel Gabriel Coteanu, șeful Poliţiei Eforie, este anchetat de DNA pentru luare de mită în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu. Acesta este acuzat că ar fi primit câte 300 de lei pe zi pentru a-i proteja pe cei care vindeau porumb, covrigi pe plajă. Banii îi primea de obicei lunea şi joia, locul de întâlnire fiind în apropierea sediului Poliției. Procurorii l-au pus sub control judiciar pentru 60 de zile.


DNA a transmis, printr-un comunicat de presă, că procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu 31 august, faţă de Cornel Gabriel Coteanu, şef al Poliţiei Eforie.

vanzatori-ambulanti-pe-plaja.jpg

Deși suntem în pandemie și ar trebui să fie restricții pe plajă, vânzătorii ambulanți vin cu covrigi
Deși suntem în pandemie și ar trebui să fie restricții pe plajă, vânzătorii ambulanți vin cu covrigi

Acesta este acuzat de luare de mită în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu.

Anchetatorii au afirmat că ar fi primit sume de bani pentru a permite activităţi de comerţ neautorizat în staţiune.

Gabriel Coteanu, șeful Poliţiei Eforie, lua bani ca să-i protejeze pe cei care vând ilegal pe plajă 

“În perioada iulie-august 2019 şi iulie-august 2020, în calitate de comandant al Poliţiei oraşului Eforie, cu gradul de comisar şef, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel ar fi primit în mod repetat şi periodic, de la o persoană fără calitate specială, coinculpat, sume de bani, pentru ca în schimb să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu, în sensul de a permite şi de a proteja desfăşurarea unor activităţi de comerţ clandestin în Staţiunea Eforie din judeţul Constanţa. Ar fi vorba de tolerarea unor activităţi de comerţ clandestin/neautorizat care să se poată desfăşura fără aplicarea de sancţiuni contravenţionale şi fără confiscări de mărfuri, cu precădere pe plajele staţiunii Eforie”, se arată în comunicat.

Gabriel Coteanu, șeful Poliței Eforie, primea 300 de lei pe zi mită

Procurorii spun că el primea 300 de lei/zi, ,de obicei lunea şi joia ale fiecărei săptămâni, locul de întâlnire fiind în apropierea sediului Poliţiei oraşului Eforie.

vanzator-pe-plaja.jpg

Tânărul din imagine vinde porumb la găleată
Tânărul din imagine vinde porumb la găleată

“La rândul său, coinculpatul care ar fi remis în mod periodic banii comandantului Poliţiei oraşului Eforie i-ar fi colectat, în mod repetat, de la persoanele interesate de obţinerea protecţiei pentru activităţile de comerţ clandestin. De asemenea, persoana respectivă pretindea şi primea bani şi pentru presupuse informaţii despre controalele efectuate de autorităţi”, a precizat sursa citată.

Gabriel Coteanu, șeful Poliței Eforie, înlocuia amenzi date la Rutieră

De asemenea, DNA a stabilit că, în 10 august, Cornel Gabriel Coteanu i-ar fi solicitat unui agent constatator să înlocuiască măsura amenzii în cuantum de 1.000 de lei aplicată unei persoane pentru contravenţii la regimul rutier, cu sancţiunea avertismentului, măsură pe care numai instanţa de judecată o putea dispune.

vanzator-ambulant-pe-plaja.jpg

Femeia umblă nestingherită pe plajă cu tava plină cu mere glazurate
Femeia umblă nestingherită pe plajă cu tava plină cu mere glazurate

Procurorii spun că în cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane fără calitate specială, dintre care trei se află în stare de arest la domiciliu începând cu 28 august, pentru dare de mită, trafic de influenţă, evaziune fiscală. 

În timpul controlului judiciar, Coteanu nu îşi poate exercita profesia de poliţist şi nici funcţia de şef al Poliţiei Eforie.

 

 

 

 

 
 
Loading...