Fostul ministru de interne, Gabriel Oprea, poate fi cercetat penal în dosarul în care este acuzat că a deturnat fondurile instituției pe care o conducea pentru cumpărarea unui bolid de 92.000 euro cu care s-a deplasat în exclusivitate. Colegii senatori au votat ”pentru” urmărirea penală a fostului vicepremier


Senatorii au votat miercuri, 24 februarie, în plen, asupra cererii DNA de urmărire penală în cazul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea. În sală au fost 124 de senatori din totalul de 164, deci cvorumul a fost îndeplinit. 71 de parlamentari au votat ”pentru”, 52 au fost ”contra”, iar un vot a fost anulat.

Senatorul Gabriel Oprea le-a cerut, miercuri, senatorilor, să voteze împotriva cererii DNA. Acesta a declarat înainte ca senatorii să voteze pentru sau împotriva ridicării imunității sale, că a respectat întotdeauna legea şi că este nevinovat. El a afirmat că a cumpărat 5.000 de mașini în timpul mandatului de ministru de interne pentru a îmbunătăți activitatea polițiștilor.

”Vreau să vă spun că mereu mi-am făcut datoria, am respectat legea și sunt nevinovat și rog să votați împotriva acestei cereri”, a susținut Gabriel Oprea în fața colegilor săi.

Loading...