Gabriela a ajuns în spital când a aflat că va fi adoptată

Ultima actualizare:

    Fetiţa din Bocşa aflată în plasament a făcut o criză şi acum e internată
Fetiţa din Bocşa aflată în plasament a făcut o criză şi acum e internată

De aproape şase ani, asistentul maternal profesionist Adrian Miloş şi soţia sa, Cornelia, din Bocşa, judeţul Caraş-Severin, au în plasament o fetiţă, care acum a fost adoptată de o familie din Timişoara. Cei doi refuză însă să o dea pe Gabriela şi spun că, din cauza stresului, fata a avut nevoie de internare.

Drama Gabrielei abia a început. Aflată de 6 ani în familia Miloş, fata a fost acum înfiată de un cuplu de timişoreni, care ar trebui astăzi să o ia acasă. Adrian şi Cornelia Miloş refuză categoric acest lucru şi susţin că şi ei au depus un dosar pentru adopţia Gabrielei, informează adevarul.ro. Ei recunosc totuşi că au preferat, până la acel moment, statutul de asistent maternal datorită veniturilor şi beneficiilor pe care le aveau. Cornelia Miloş povesteşte că, în acest moment, este cu fetiţa în spital şi că nu se poate dezlipi de ea pentru că intră în panică. „Joi, s-a jucat cu nişte fetiţe de pe strada noastră şi acestea i-au povestit, probabil fără răutate sau intenţie, că au văzut la televizor cazul Sorina şi că la fel va ajunge şi ea. Fetiţa a fugit acasă şi a început să plângă, a făcut o criză, şi-a smuls părul din cap, că ea nu vrea să plece. A mai făcut astfel de crize şi am fost nevoită să sun la Urgenţe. Am ajuns la spital, la Timişoara, şi de joi suntem aici. Diagnosticul e tulburare anxioasă reactivă”, spune Cornelia Miloş. De altfel, soţii Miloş spun că, după ce a aflat că va fi dată spre adopţie, fetiţa are tulburări şi stări de panică, pentru care merge deja la psihoterapeut.

Familia Miloș a  refuzat de cinci ori să  o adopte pe Gabriela
Familia Miloș a refuzat de cinci ori să o adopte pe Gabriela

Specialiştii avertizează că, în asemenea situaţii, copilul suferă o a doua formă de abandon şi o nouă traumă. Psihoterapeutul Ingrid Schiffer, din Timişoara, membru al Colegiului Psihologilor din România, spune că aceste momente sunt foarte dificile pentru copii. „Cazul acestor copii sunt cazuri care au traume de ataşament în spate. Părinţii i-au abandonat şi ei au deja acest abandon în spate. Dacă a fost adoptată la un an, asta nu înseamnă că nu avem deja traume de ataşament. Sunt traume serioase şi nevoile unui copil, care este sută la sută dependent de o persoană, de îngrijire primară, fie că e părintele, fie că e altcineva“, susţine psihoterapeutul consultat de adevarul.ro. Ingrid Schiffer spune că aceste situaţii trebuie gestionate cu multă atenţie de către cei implicaţi.

Psihoterapeutul  Ingrid Schiffer
Psihoterapeutul Ingrid Schiffer

„În această situaţie, copilul este cel care suferă încă o traumă de abandon. El se simte din nou abandonat, se retraumatizează. Acum, depinde cum gestionează cei implicaţi, cum este ajutat copilul să depăşească această situaţie, cum este noua familie în care ajunge“, mai spune Schiffer. 

Procurorul din cazul «Sorina», cercetat disciplinar

Procurorul,  în timp ce târa  fetița pe asfalt
Procurorul, în timp ce târa fetița pe asfalt

Procurorul Maria Piţurcă, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, va fi cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară. De asemenea, Direcţia de inspecţie pentru procurori a înaintat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară propunerea de suspendare din funcţie a femeii, până la finalizarea anchetei. Decizia a fost luată după ce, pe 21 iunie, Maria Piţurcă s-a folosit de un mandat de percheziție la locuința asistentului maternal și a luat-o pe Sorina cu forța. În imagini se vede cum copila de 8 ani, din Baia de Aramă, este târâtă, flancată de mascați și urcată în mașina în care se aflau părinții săi adoptatori. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul fetiţei, pentru o posibilă încălcare la dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică. Astăzi, magistrații stabilesc dacă Sorina poate pleca în SUA alături de noua ei familie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net