Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea este audiată la această oră la Parchetul Înaltei Curți, în urma dezvăluirilor pe care le-a făcut în legătură cu intervenția Jandarmeriei la protestul din 10 august. Potrivit antena3.ro, Firea a anunțat că va face declarații la ieșirea de la Parchet și că are documente despre toate acuzațiile formulate împotriva ministrului de Interne Carmen Dan


”Mărturia mea este importată, altfel nu cred că aș fi fost chemată aici. Voi răspunde întrebărilor domnului procuror și la sfârșit garantez că voi susține o declarație de presă. Ar fi incorect din partea mea să fac acum o declarație. Eu întotdeauna vorbesc pe bază de documente”, a declarat Firea.

Gabriela Firea a cerut pe 1 septembrie, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al Partidului Social Democrat, care s-a desfăşurat la Neptun, demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan, ca urmare a evenimentelor care au avut loc pe 10 august la Bucureşti. 

Firea a declarat că solicitarea în ceea ce o priveşte pe Carmen Dan a fost făcută pe fondul îngrijorărilor externe referitoare la violenţele înregistrate în Piaţa Victoriei şi care i-au fost transmise prin intermediului comisarului european Corina Creţu. 

Primarul general a povestit ulterior că i-a reproşat la CEx-ul PSD de la Neptun ministrului de Interne, Carmen Dan, faptul că nu a avut grijă de oameni la mitingul din 10 august, nici de protestatarii paşnici, dar nici de jandarmi, care au dormit o noapte pe jos, "ca nişte vite", fără să primească mâncare şi apă. 
 

Gabriela Firea a acuzat faptul că ministrul de Interne ar fi încercat să arunce asupra prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, responsabilitatea intervenţiei Jandarmeriei la mitingul din 10 august. 

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august. 

 
 
Loading...