Deciziile luate miercuri de Gabriela Firea au apărut în paginile publicaţiilor americane New York Times şi The Washington Post. Cele două ziare au relatat despre măsurile Primăriei Capitalei de a acorda ajutoare financiare femeilor însărcinate şi celor care doresc să facă fertilizare in vitro.


Este vorba despre proiectele de hotărâre adoptate miercuri în şedinţa Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) privind acordarea unui ajutor financiar de 13.800 de lei pentru femeile care doresc să facă fertilizare in vitro, respectiv a unui ajutor financiar pentru femeile însărcinate. "România: autorităţile oferă bani pentru fertilizarea în vitro", titrează New York Times şi The Washington Post, citând o agenţie de presă. 

Consilierii generali au adoptat un proiect de hotărâre prin care municipalitatea va oferi vouchere în valoare de 2.000 de lei femeilor însărcinate, pentru plata medicamentelor şi a serviciilor medicale.

agentie_de_presa.jpg

agentie de presa
Cele două publicaţii au citat o agenţie de presă
foto: captură

Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de către primarul Gabriela Firea, care susţine că rata natalităţii a scăzut în ultimii ani, în timp ce numărul vârstinicilor a crescut.

Un alt proiect de hotărâre aprobat în CGMB se referă la acordarea unui ajutor financiar de 13.800 de lei pentru femeile care doresc să facă fertilizare in vitro. Banii se vor acorda sub formă de vouchere în trei tranşe doar în baza scrisorii medicale.

"În România, rata fertilităţii scade alarmant. Se estimează că în acest ritm, în 2050 România va ajunge la o populaţie de doar 14 milioane de locuitori, faţă de aproximativ 19 milioane, cât sunt în prezent. (...) Unu din şase cupluri care încearcă să aibă un copil va avea dificultăţi în a obţine sarcina. Fertilitatea scade cu vârsta”, se arată în proiectul de hotărâre, semnat de primarul Capitalei, Gabriela Firea.

pentru-pat.ro

Loading...